OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuvat ja video: Abu Dhabi — Formulakauden päätös ja puitteet kohdillaan

W hotelli F1 varikon vieressä

Formula 1 GP

Abu Dhabin osakilpailu päättää formulakauden, jossa tänä vuonna oli kaikkiaan 21 osakilpailua. Ensi vuonna niitä tulee olemaan 22 kappaletta. Abu Dhabi on säilyttänyt paikkansa kauden päätöspaikkana, kun se vielä vuosia sitten oli muualla. Erinomainen valinta, sillä Abu Dhabissa sää on aina kohdillaan ja siitä on hyvä sekä kisaturistin että useiden kuskien ja tiimienkin jäädä lomailemaan.

Maikkari tekemässä livelähetystä
F1 varikko

Tänäkin vuonna useilla tuntui olevan suunnitelmana jäädä kisan jälkeen Abu Dhabiin, tai reilun sadan kilometrin päähän Dubaihin, lomailemaan. Jotkin tiimit tosin jäivät kisan jälkeen Yas Marinan radalle vielä testaamaan muutamaksi päiväksi. Muun muassa Kimi Räikkösen ja Alfa Romeon talvitestit ajoittuivat heti viimeisen kisan jälkeisen viikon tiistaille ja keskiviikolle. Tiimeille on halvempaa jäädä suoraan testaamaan, eikä lennättää koko sirkusta Bahrainiin testaamaan, kuten aiemmin tehtiin.

Mintun kanssa Alfa Romeolla kisaa katsomassa sunnuntaina
Mikalla osui kohdalle jälleen yksi haastattelu

Hyvä hotelli Abu Dhabista Formuloiden ajaksi?

Formulakilpailu ajetaan Yas Island -saarella, 15 kilometrin päässä Abu Dhabin keskustasta. Yas Island on verrattain uutta aluetta, uudehkoine hotelleineen ja ostoskeskuksineen. Sinne on rakennettu myös Ferrari World, missä tosi autofanit, isot sekä pienet, voivat käydä ihastelemassa Ferrarin historiaa sekä erilaisten rakennelmien että vuoristorata-ajeluiden muodossa. Myös suuri ja näyttävä vesipuisto sijaitsee Yas Islandilla. Jo muutenkin kalliisiin hintoihin tulee Formuloiden aikaan vielä lisänostetta, joten hotellit Yas Islandissa ovat arvossaan juuri marraskuun lopussa.

Varikkovideota; minkälainen ruuhka syntyy kruununprinssien saapumisesta

Ravintolat ja hotellit nostavat hintojaan ja kuitenkin asiakkaita näyttää riittävän, sillä saaren hotellit ovat ihan täyteen buukattuja aina Päätöskisan aikaan. Ihmisiä vilisee joka suuntaan, liikenne jumittaa ja ravintoloissa on aivan täyttä. Legendaarinen, hieman jotakin avaruushäkkyrää muistuttava W Hotel, entinen Yas Hotel, mikä tiedetään jo lähes koko Yas Marina radan maamerkkinä, on todella suosiossa Formuloiden aikaan ja siinä käydään myös nauttimassa drinkkejä ja tapaamassa tuttuja kaiken hälinän ohessa. Hinnat nousevat juuri tänä kyseisenä viikonloppuna useaan tuhanteen euroon per yö. 

Ritz-Carltonin Venetian Village
Ritz-Carlton on aina luksusta

Hotellivalinta

Itse olemme majoittuneet useasti ympäri maailmaa Ritz-Carlton -hotelleissa. Nyt olimme toista kertaa peräkkäin Ritz-Carlton Grand Canal Abu Dhabissa. Sijainti on erinomainen: formulavarikolle reilun 20:n minuutin ajomatka ja hotellin pihapiirissä on tarjolla useita eri ravintoloita. Hotelli sijaitsee niin kutsutussa Venetian Villagessa, mikä näyttää pieneltä, keskiaikaiselta kylältä lukuisten, tunnelmallisten ravintoloidensa kanssa. Voi valita esimerkiksi intialaisen, japanilaisen, englantilaisen tai italialaisen ruuan väliltä ja Buddha Bar -perheeseen kuuluva Barfly tarjoaa musiikkia ja ruokaa drinkkeineen myös vähän myöhempään illasta nauttiville.

Hotellin ravintolatarjontaa

Valittavana on useita erityyppisiä majoitusvaihtoehtoja normi hotellihuoneesta Venetian Villagen rauhallisempaan siipeen tai ihan yksityiseen villaan. Viime vuonna otimme tällaisen villan, eli oman pienen talon, missä kaikki mukavuudet ja tietenkin huonepalvelu pelasi yhtä hyvin myös sinne. Omalla terassilla pystyi ottamaan aurinkoa ja nauttimaan auringonlaskusta.

Venetian Village on yksi osa Abu Dhabin Ritz-Carlton Grand Canal hotellin huonevaihtoehtoja

Myös ihan lähellä olevan Abu Dhabin Grand Mosquen rukouskutsut kuuluivat useasti päivässä hyvin terassille. Omasta mielestäni tämä oli tunnelmallinen yksityiskohta. Tosin joka puolella Abu Dhabia rukouskutsuja kuuluu enemmän ja vähemmän. Koska Arabiemiraateissa Islaminusko määrittää vahvasti maan kulttuuria, on tiettyjä arvoja ja käytännön asioita hyvä pitää mielessä, vaikka olisikin vain turistina käymässä. Itse muun muassa Saudiarabiassa matkustelleena, alkavat arabikulttuurin tavat olemaan jo tuttuja ja niistä voisi puhua myöhemmässä vaiheessa enemmänkin. 

Aina onnistunut kokemus

Ritz-Carltonin hotelleille yhteistä on se, että asiakkaana tunnet olevasi toivottu. Palvelu toimii ja rentoutuminen on helppoa kun ympärillä on rauhallista, siistiä ja kaunista. Ritz-Carlton Grand Canal Abu Dhabin uima-allas alue ja ranta ovat rauhallisia ja viihtyisiä. Tarjoilijat tuovat talon tarjoamat vedet jää-ämpärissä ja tarjoilevat mehujäitä ja pieniä marjamehuja talon piikkiin. Olo on rentoutunut ja iloinen.

Ritz-Carlton Grand Canal Abu Dhabi rannalla
Allasalue

Hotellin kuntosali on hyvin varusteltu, eli treeniä ei tarvitse unohtaa lomallakaan. Paikanvaihto on nopeaa: golfautot kuljettavat asiakkaita halutessa eri puolille hotellin aluetta, esimerkiksi eri ravintoloihin.

YAS Mall

Abu Dhabin kuuluisa Grand Mosque on upea paikka käydä fiilistelemässä islaminuskoa, arabialaista arkkitehtuuria sekä tietysti ottaa upeita valokuvia. Moskeija sijaitsee aivan Ritz-Carltonin vieressä ja on todella upea näky etenkin puolikuuden auringonlaskun aikaan.

Grand Mosque auringonlaskun aikaan

Myös Abu Dhabissa, kuin myös muissakin Ritz-Carltoneissa, voi halutessaan ostaa lisämaksusta Lounge -palvelun. Loungessa on tarjolla virvokkeita ja alkoholia iltaan asti, sekä monipuolinen aamiainen ja erilaisia alkupaloja tiettyihin aikoihin päivästä. Henkilökohtainen asiakaspalvelu sekä pienet asiat, tekevät Ritz-Carltonista konseptina niin ainutlaatuisen. 

Hot lap cars
F1 sisäänkäynti