OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rallikartturi harmissaan Citroënin vetäytymisestä

Rallin MM-sarjassa Juho Hännisen kartturina aikoinaan toiminut Tomi Tuominen otti kantaa Oho Live TV:n moottoriurheilun makasiiniohjelmassa MotorXpressissä Citroënin vetäytymiseen. Ranskalaistalli ilmoitti yllättäen, että he eivät ole mukana enää kaudella 2020.

– Se ei koskaan ole hyvä asia, kun tuollainen tiimi lähtee pois. Mitä enemmän automerkkejä, sen parempi juttu. Citroën teki tuollaisen ratkaisun. Onni onnettomuudessa on se, että Citroën ajoi aina vaan kahdella autolla, Tuominen huokaisi.

Citroënin poisjääminen jättää kahden auton loven ja todennäköisesti tuo pystytään paikkaamaan, vaikka automerkit vähenevät.

– Toyota ajaa valtaosassa ralleista neljällä autolla ja tällä laskuopilla se tarkoittaa silloin vain yhden auton puutetta. Hyundai tulee todennäköisesti kolmella autolla. Aina siellä on mennyt ja tullut talleja. Nyt ei kannata surkutella sillä, mitä siellä ei ole, vaan kannattaa nauttia mitä siellä on, Tuominen totesi.

Latvalalle ehkä muutama kilpailu

Suomalaisten osalta tilanne ei näytä kovin valoisalta, ainakaan tällä hetkellä, kun tallipaikkoja on jaossa vain kaksi ja kolme suomalaiskuljettajaa ovat ilman työnantajaa.

– Luin jostakin, että Jari-Matti (Latvala) oli sanonut, että jos jotain kisoja saa, saisi ne Toyotan kanssa. Ei kenenkään muun kanssa. Muutaman rallin jos saisi ajaa. Olisihan se hienoa, jos Suomi, Ruotsi ja muutaman muun rallin ajaisi.

– Jari-Matti toisi varmasti väriä, plus saisi ajaa paineettomasti, kun ei ole koko kauden paineita, olisi pirun kiva nähdä mitä tuloksia sieltä tulee, Tuominen elätteli toiveita.

Rovanperä saa suitsutusta

Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen osalta todennäköinen vaihtoehto on M-Sport. Samasta paikasta tosin taistelee useampi muukin kuljettaja. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu tietysti Sebastien Ogierin tallikaveriksi päässyt Kalle Rovanperä.

– Kalle on kova juttu, se nostaa kiinnostusta valtavasti. Rovanperän nuori juniorityyppinen rocktähti, jota vähän nuoremmatkin seuraavat. Sitä tuo laji tarvitsee, että saamme nuoria faneja sinne, Tuominen pohti.

Tuominen ei usko Rovanperän vielä haastavan Ogieria, vaan ottavan enemminkin oppia, mitä kuusinkertainen maailmanmestari vierellä tekee.

Teksti jatkuu mainoksen jälkeen

Hyundailla saattaa tulla kitkaa

Mielenkiintoa herättää myös Hyundain koko kauden ajavat kuljettajat Thierry Neuville ja Ott Tänak. Hyundai ja Neuville ovat Tuomiselle tuttuja, sillä hän oli tallin ensimmäisenä vuotena Juho Hännisen kartturina korealaistiimissä.

– Neuville on määrätietoinen kaveri ja on todella sisällä siellä tiimissä, ollut siellä alusta asti. Tänak tullessa sinne kovalla itseluottamuksella ja ajotaidoilla, kun kaikki on huipputasolla, aivan top levelillä ja kun menee ikään kuin Neuvillen hiekkalaatikolle, mikä on Neuvillen koti, rallifamily, voi siellä olla kitkaakin välillä, Tuominen arveli.

Teksti ja kuva: Joni Hildén