OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tallinna: Testissä uusi luomuravintola Maidel Organic – kilpailee paikallisten pihviravintoloiden kanssa

Tallinnaan on syksyllä 2019 avattu kokonaan uusi ravintola, joka herättää varmasti keskustelua monessa ruokapöydässä. Maidel Organic on moderni illallisravintola Tallinnan vanhassakaupungissa, joka tarjoaa jo nimensäkin perusteella luomuruokaa. Pääsimme kokeilemaan tämän uuden ravintolan tarjontaa ja jaammekin teille rehelliset kokemuksemme illalliselta.

Maidel Organic sijaitsee Vene-kadulla, joka on todellakin vanhankaupungin ydintä. Sinne löytäminen ei ole vaikeaa, mutta autolla ei oven eteen pääse, joten auto kannattaa suosiolla jättää hotellille. Ravintola ei sijaitsekatutasossa, vaan sisällä siirrytään heti noin puoli kerrosta ylöspäin, kuten vanhoissa Tallinnan rakennuksissa on tapana.

Vastaanotto on miellyttävä, laitoimme takit naulakkoon ja siirryimme ikkunan viereen istumaan. Olimme tehneet etukäteen varauksen, mutta vaikutti siltä, että muut ruokailijat kävelivät vain ovesta sisään. Kyseessä oli torstai-ilta. Tarjoilija oli alusta saakka erittäin ystävällinen ja palvelu oli kohdallaan. Palvelusta tosin huomasi, että ravintola on uusi, sillä palvelu oli osittain hieman epävarmaa, mikä on mielestämme täysin normaalia. Kaikkea ei voi oppia heti ja varsinkaan, kun sinä päivänä sattui olemaan jaossa vielä uudistettu ruokalista.

Ruokalistasta sellainen huomio, että tosiaan, kuten olettaa saattaa, kaikki ainesosat eivät ole täysin luomua. Jokaisen ruoan vieressä lukee, kuinka paljon ruoasta on luomua. Tarjolla on sekä lihaa kuin kasvisvaihtoehtoja, joten tämä ravintola sopii myös lihansyöjille oikein hyvin.

Valitsimme alkuun oluen ja proseccon, jotka olivat molemmat oivia valintoja. Saimme alkumutustelua varten ihanan lämpimät leivät, joita olisi voinut olla enemmän! Ne olivat todella herkullisia. Alkuruoaksi saimme avokaado-punajuuritartarin ja kampasimpukoita. Molempien maku oli erinomainen, mutta avokaado-punajuuritartar ei välttämättä sovi niille, jotka kaipaavat ruoassaan paljon mausteita ja erikoisia makuja.

Avokaado-punajuuritartar
Kampasimpukat

Pääruokana tarjoiltiin sisäfileetä ja possun vatsaa. Olemme huomanneet, että monissa paikallisissa ravintoloissa alku- ja jälkiruoat ovat erinomaiset, mutta pääruoat eivät pysy samalla tasolla. Täällä sitä ei kuitenkaan tapahtunut. Pääruoka oli melkein paras osa koko meidän illallista. Rinnalle maistoimme talon punaviiniä, joka sopisi myös seurustelujuomaksi.

Possun vatsa – todella jouluinen ja talvinen annos!
Naudan sisäfilee

Mikään ravintolakokemus ei olisi täydellinen, jos ei ottaisi jälkiruokaa. Saimme maistaa täyteläistä suklaavaahtoa ja omena-raparperipiirakkaa itsetehdyn jäätelön kanssa. Omena-raparperipiirakka oli todella isokokoinen, joten jos vatsa ei ollut tähän asti vielä täynnä, niin nyt se tuli täyteen.

Suklaavaahto
Omena-raparperipiirakka

Kaiken kaikkiaan ravintolakokemus oli erinomainen taustamusiikkia myöten ja tämä ravintola ampaisi nopeasti kärkipaikoille meidän lempiravintoloiden joukossa. Emme ole olleet aikaisemmin erikoisia luomuhifisteilijöitä ja pelkäsimme hieman, että meillä tarjoillaan vaan kasviksia, mutta toisin kävi. Erinomainen kokemus!

Plussat

  • Todella hyvä palvelu, vaikka olikin hieman epävarmuutta
  • Monipuolinen ruokavalikoima, mutta löytyy myös erikoisuuksia
  • Hinta-laatusuhde kohdallaan
  • Todella viihtyisä ravintola
  • Hyvät annoskoot
  • Maukas pihvi!

Miinukset

  • Hakee ehkä vielä jalansijaa – kehittyy varmasti nopeasti vielä paremmaksi
  • Pöydillä ei ollut leipälautasia

Maidel Organic
Vene 6, Tallinna
Avoinna myös juhlapyhinä!