OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

5 tapaa saada hotelliyö parhaaseen hintaan

Tässä kerron teille omia kokemuksiani siitä, miten löytää parhaimmat hotellihinnat, eikä joudu maksamaan liikaa hotelliyöstä!

Katso myös uusin Oho, mikä reissu! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Sopivan majoituksen löytäminen voi viedä paljon aikaa, jos ei ole varma siitä, mitä haluaa, mutta pitäisi pysyä budjetissa. Varsinkin, jos majoitusta etsii kokonaan vieraasta matkakohteesta, ei välttämättä osaa suhteuttaa hintoja paikalliseen tasoon, eikä aina löydä heti niitä parhaimpia hintoja. Nämä neuvot eivät ole tarkoitettu pelkästään niille, jotka matkustavat usein vaan myös niille, jotka etsivät satunnaisesti matkoja.

Hartaana matkailijana, jolla on jatkuva matkakuume, ja entisenä hotellityöntekijänä olen kerännyt muutamia vinkkejä, joiden toivon auttavan myös muita matkailijoita löytämään ne parhaimmat hotellidiilit. Mikäli kyseessä ei ole täysin budjettimatka, vaan haluaa nauttia esimerkiksi korkeamman tason hotellista, mutta lompakko ei ole rajaton, voivat nämä vinkit säästää sinulta rahaa ja päänsärkyä.

Vinkki nro 1: Vertaile ja varaa suoraan hotellilta

Vertailu saattaa kuulostaa sellaiselta vinkiltä, jonka teet joka tapauksessa Hotels.comin sivuilla, mutta minulla on siihen vielä seuraava askel. Kun haluat lähteä tiettyyn kaupunkiin tai maahan, etsi juuri näiltä sivustoilta mieluinen hotelli. Monet sivustot, kuten Booking.com tai Expedia tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen hotelleihin, vertailla niitä keskenään ja löytää sitä kautta paras tarjous.

Mutta! Kun olet löytänyt sellaisen hotellin, joka voisi mahtua budjettiin ja pidät siitä, mene kyseisen hotellin verkkosivuille ja katso, tarjoavatko he hintakalenteria. Monet hotellit kirjaavat alennuksiaan tietyille kausille ja päiville. Lisäksi hotellit tarjoavat usein length of stay-alennusta, eli mitä useamman yön olet, sitä enemmän hinta muuttuu. Esimerkiksi Radisson tarjoaa samanaikaisesti monia eri tarjouksia.

Kannattaakin rohkeasti kokeilla eri komboja ja päivämääriä suoraan hotellin omilla sivuilla. Monilla hotelleilla on myös erikseen listattu tarjoukset ja milloin ne ovat voimassa. Käytä nämä hyödyksesi!

Suosittelen itse varaamaan aina suoraan hotellilta. Kokemukseni mukaan hotellit suosivat aina, välillä jopa vahingossa, niitä, jotka ovat varanneet suoraan hotellin omien sivujen kautta. Esimerkiksi Saksassa olen huomannut, että jotkut hotellit tarjoavat ilmaisen Wifin niille, jotka varaavat heidän sivujensa kautta. Kolmannen osapuolen kautta tätä mahdollisuutta ei usein tule. Lisäksi esimerkiksi ylibuukkaustilanteessa omien kanavien kautta varatut huoneet ovat todennäköisempiä listalla huonekorotuksiin – voit siis saada saman rahan edestä paljon enemmän.

Tässä näkyy diili, joka löytyi suoraan Radisson.comista – kun yövyt kaksi tai enemmän yötä Aasiassa, voit säästää jopa 20 prosenttia

Vinkki nro 2: Liity kanta-asiakkaaksi, aina!

Monesti tuntuu turhalta liittyä kanta-asiakkaaksi vain yhden yöpymisen vuoksi, mutta usko pois, se kannattaa lähes joka kerta. Nykyisin GDPR:n vuoksi sinun on myös mahdollista poistua jäsenkerhosta heti, kun vain haluat. Itse kuulun lukemattomiin kanta-asiakasjärjestelmiin. Ne tavallaan tekevät minusta nykyisin ehkä matkailijan, joka valitsee mieluummin kanta-asiakasjärjestelmään kuuluvan hotellin, kuin erillisen hotellin, jos mahdollista. Vaikka hinta saattaisi olla pari euroa kalliimpi yöltä, ovat etuni niin sanotussa omassa hotellissa paljon paremmat.

Kanta-asiakkaaksi liittymiseen on monta syytä. Ensinnäkin, monet hotellit lähettävät sähköpostitse uutiskirjeitä, joissa tulee uusimmat tarjoukset. Vaikka et olisikaan suunnittelemassa matkaa juuri nyt, saattaa yhtenä päivänä postilaatikkoon kilahtaa juuri sellainen tarjous, mikä sinulle sopii. Tarjouksia tulee usein muuhun kuin sesonkiaikaan, mutta ne ovat välillä todella hyviä.

Marriottin kanta-asiakasohjelma – heti mainittu ilmainen WiFi, mobiilinen kirjautuminen ja tietysti ne edullisimmat hinnat

Kanta-asiakkaana saat usein etuja, joita ei kannata välttää. Nämä voivat olla esimerkiksi ilmainen wifi, tervetuliaisdrinkki tai jopa huoneyö huippuhyvään hintaan, jos varaat tarpeeksi monta yötä. Lisäksi monet ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden kerätä pisteitä ja mikä parasta, nämä kanta-asiakasohjelmat eivät yleensä maksa mitään.

Isoilla hotelliketjuilla on usein niin, että edullisimmat hinnat ovat tarjolla ainoastaan kanta-asiakkaille ja jälleen, suoraan heidän omilla sivuilla. Näissä tapauksissa hotellien vertailusivustoilla ei siis aina ole edullisin saatavilla oleva hinta.

Huomaathan, että monet hotellien vertailusivustot tarjoavat omaa kanta-asiakasohjelmaa. Ne kannattaakin ehdottomasti ottaa vertailuun mukaan ja joissain tapauksissa se saattaakin tulla paremmaksi. Näin on, jos matkustaa usein paikoissa, joissa ei ole samojen ketjujen hotelleja. Silloin kannattaa kerätä ilmaisia hotelliöitä suoraan välityssivustolle, eikä yksittäiselle hotellille.

Booking.comin Genius-kanta-asiakasohjelma tuo esille selkeästi edut tasojen välillä

Vinkki nro 3: Tarkista, onko hotelli business-matkailijoille vai lomailijoille

Monissa matkakohteissa, erityisesti kaupungeissa on hotelleja, jotka on suunniteltu tietynlaisille matkailijoille. Kun kyseessä on business-hotelli, ovat näiden hotellien hinnat silloin usein korkeammat maanantaista torstaihin, kun taas lomailijoille suunnitellut hotellit tarjoavat korkeampia hintoja viikonlopuiksi.

Mistä tietää, mikä hotelli kuuluu mihinkin? Usein mutu-tuntumalla ja joskus se lukee suoraan hotellin etusivulla tai jopa nimessä. Avaa hotellin verkkosivut ja katso, millainen fiilis sinulle jää. Lisäksi voit tarkistaa, voiko hotellissa järjestää kokouksia. Mikäli näet enemmän kokoushuoneita, kuin häämainoksia, on todennäköisempää, että hotelli on suunniteltu enemmän yritysmatkailijoille. Jos haluat viettää matkakohteessa enemmän aikaa hotellin ulkopuolella kuin hotellissa, tämä vinkki kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön.

Esimerkiksi tämän lontoolaisen hotellin etusivulla lukee heti, että se on sekä business-matkailijoille, että perheille – mutta muuten sivun sisältö säväyttää enemmän business-matkailijoita

Vinkki nro 4: Varaa ajoissa

Tätä moni matkailija kuulee usein, mutta se yksinkertaisesti pitää paikkansa. Mitä tulee hotellien hintasuunnitteluun, aikainen varaaja voittaa lähes aina. Vaikka voitkin löytää ihan huippudiilejä viime hetkellä, niin se ei ole koskaan taattu tapa päästä oikeasti sellaiseen paikkaan, missä viihtyy.

Mitä isompi ja kansainvälisempi hotelli on, sitä todennäköisimmin käytössä on automaattinen hinnoittelujärjestelmä, joka seuraa tilannetta jatkuvasti. Hinnat nousevat, kun hotellin käyttöaste ja varattujen huoneiden määrä nousee. Lisäksi näitä hallinnoi usein joku vastuuhenkilö, joka seuraa, kuinka paljon tiettyinä päivinä ja tietyille aikaväleille varataan. Mikäli varauksissa näkyy trendi, niin hotellit reagoivat siihen.

Aikaisin varaamalla voit päästä varaamaan huippuhintaan huoneita, jotka ovat viime hetkellä moninkertaisesti kalliimpia. Lisäksi aikaisin varaamalla voit saada peruutettavissa olevan hinnan, joten sinulle ei oikeastaan jää mitään riskiä, kunhan muistat peruuttaa hotellihuoneen, jos et aio sitä käyttää.

Hiltonin sivuilla kerrotaan tarjouksissa, että voit säästää jopa 15 prosenttia varatessasi ajoissa

Vinkki nro 5: Ole joustava

Viimeisin vinkkini on tietysti monelle jo itsestäänselvyys, eli joustavuus, mutta se täytyy silti mainita. Jos voit valita matkasi ajankohdan ja kohteen, voit silloin voittaa hinnoissa todella paljon. Riippuen siitä, mihin maahan olet menossa ja mihin vuodenaikaan, voit säästää hotelleissa todella paljon tai samaan hintaan saada paljon enemmän, kuin normaalisti.

Nyt ei ole kyse siitä, että lähtisit rantalomalle etelään silloin, kun siellä on kylmin sää, vaan olet joustava esimerkiksi matkakohteen osalta niin, ettet välttämättä katsokaan hotelleja sieltä suosituimmalta alueelta, vaan matkusta lentokentältä hieman kauemmas ja voit löytää todellisia helmiä.

Marina Bay Sands Hotel on yksi suosittuja kohteita Singaporessa ja esimerkiksi sellainen kohde, mistä ei välttämättä löydä kovin hyvää diiliä. Se on varattu lähes koko vuoden jatkuvasti!

Bonusvinkki!

Verkossa toimii sivusto RoomerTravel.com, jossa matkailijat kauppaavat hotellivarauksia, joita eivät itse pääse käyttämään, mutta joutuisivat niistä silti maksamaan. Voit saada aivan huippudiilejä ympäri maailmaa! Käy kokeilemassa!

Ensi kerralla pureudumme vielä tarkemmin siihen, mitä hotellit tarjoavat ja tutustummekin suosituimpiin hotellien kanta-asiakasohjelmiin ja pistämme ne tarkkaan syyniin.

Tässä artikkelissä on ollut mainoslinkkejä. Mikäli varaat tai ostat näiden mainosten kautta, saamme siitä komission. Näin autat meitä jatkossakin ylläpitämään sinulle aina ilmaista mediaa! Kiitos!