OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Diabeetikoiden kehittämä ilmainen mySugr-sovellus helpottaa diabeetikon rutiineja

Tuoreen selvityksen[1] mukaan 91 % diabeetikoista suhtautuu avoimesti digiratkaisujen käyttöön diabeteksen hallinnassa. Diabeetikot käyttävät Rochen avoimeen ekosysteemiin kuuluvaa mySugr-sovellusta veren sokeritasapainon seurantaan.

mySugr-sovelluksen ensisijainen tarkoitus on tukea päivittäistä verensokerin seurantaa ja diabetekseen liittyvän tiedon hallintaa helppokäyttöisellä tavalla. Suunnittelijoina on joukko diabeetikoita, jotka ovat Itävallassa kehittäneet ratkaisua oman sairauden hoidon haasteisiin.

“mySugr-sovelluksen perusideana on ollut paperinen diabetespäiväkirja, johon on tuotu tiedonhallintaa helpottavia ominaisuuksia. Ratkaisussa halutaan välttää terveydenhoidon sovellusten tyypilliset tiedonsiirto-ongelmat; mySugr on yhteensopiva eri verensokerimittareiden sekä älykellojen kanssa. Siinä on valmius toimia myös terveydenhuollon käyttämien ohjelmistojen kanssa. Ulkomailla mySugrin ominaisuuksia on hyödynnetty monipuolisesti potilaan ja diabeteshoitajan yhteydenpidossa”, sanoo Roche Diagnostics Oy:n diabeteksen hoidon digiratkaisuista vastaava Jari Turpeinen.

Suomessa diabetesta sairastavien hoitoon sidottuja sovelluksia käytetään Turpeisen mukaan vielä vähän, mutta hän uskoo mySugr-sovelluksen suosion kasvavan hyvien käyttäjäkokemusten ja tietoisuuden lisääntymisen myötä.

Maksuton mySugr-sovellus motivoi elämäntapojen parantamiseen

“Diabetes edellyttää jatkuvaa tiedon keräämistä ja seurantaa, mikä on suoraan sanoen kurjaa. Päivittäisiin rutiineihini kuuluu paljon numerotietoa, kuten verensokeriarvoja, insuliinimäärien sekä hiilihydraattien saannin laskemista. Haluamme tehdä diabeetikoiden elämästä helpompaa ja vähemmän kuormittavaa. Suuri osa mySugrin työntekijöistä, itseni mukaan lukien, on diabeetikoita. Tuotteemme ovat osa päivittäistä elämäämme”, kertoo Ilka Gdanietz, Global Content and Customer Engagement Manager, mySugr.

Maksuton mySugr-sovellus toimii yhdessä kotikäyttöön tarkoitettujen laitteiden kanssa. Mittaustiedot verensokerin tasosta siirtyvät automaattisesti mySugr-sovelluksen käyttöliittymään, jossa voi samasta paikasta seurata myös muita diabeteksen hoitoon liittyviä tietoja, kuten aterioita ja lääkityksiä. Sovelluksen pelilliset ominaisuudet, kuten erilaiset haasteet kannustavat terveyttä edistäviin elämäntapoihin.

Verensokeria voi kotioloissa mitata esimerkiksi Roche Diabetes Caren Accu-Chek-mittareilla. Mittari, koeliuskat, pistolaite ja lansetit ovat saatavilla apteekeista ilman reseptiä. mySugr-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Accu-Chek-verensokerimittareiden käyttäjät saavat diabeteksen hoitoa tukevia lisäominaisuuksia aktivoimalla mySugr Pro -version ilmaiseksi.

Roche Diabetes Caren avoimen ekosysteemin avulla syvällistä näkemystä ja yhteistyötä

Erilaiset digitaaliset ratkaisut, pumput, sensorit ja puettavat laitteet tuottavat yhä enemmän tietoa terveydestä. 81 % selvitykseen vastanneista odottaa digitaalisten ratkaisujen helpottavan paremman yleiskuvan saamista diabetestiedosta.

“Diabeetikot joutuvat tekemään jopa 50 hoitoonsa liittyvää päätöstä päivittäin. Meillä on mahdollisuus vähentää diabeetikoiden taakkaa ja tukea heitä päivittäisessä sairauden hoidossa kehittyneellä teknologialla. Esimerkiksi diabeteksenhallintaratkaisuihin yhdistetyt älykkäät algoritmit ja koneoppiminen tuottavat näkemyksellistä, päätöksenteossa hyödynnettävää tietoa”, kertoo Olivier Convard, Global Head of Digital, Roche Diabetes Care.

Roche Diabetes Care laajentaa avointa ekosysteemiään omilla ja kumppanien ratkaisuilla.