OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Savo Volley hävisi romanialaisjoukkue Arcada Galatialle

Savo Volley pystyi kiusaamaan Romanian hallitsevaa mestaria Arcada Galatia, mutta laajemmalla materiaalilla pelannut romanialaisjoukkue otti kuitenkin vahvan otteen CEV cupin ensimmäisen kierroksen otteluparin voitosta.

Arcada Galati otti voiton suoraan kolmessa erässä lukemin 0-3 (19-25, 23-25, 22-25). Savo Volley tarvitsee viikon päästä pelattavasta ottelussa Romaniasta vähintään 3-1 -voiton, jotta se pääsisi kultaiseen erään. Jatkon ratkaisevat ns sarjapisteet, eivät voitot.

– Meidän pelimme oli liian hermostunutta ensimmäisessä erässä, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

– Toiseen erään paransimme selvästi. Vastustaja pystyi kuitenkin hyökkäämään laajemmalla rintamalla. Meillä homma meni välillä väkisin yrittämiseksi, ja peli alkoi puuroutua.

Vastustajan valmentaja Sergiu Stancu antoi tunnustusta suomalaiselle vastustajalleen.

– Savo Volleyn peli ei yllättänyt meitä. Tiedämme, että joukkueessa on paljon kansainvälistä kokemusta omaavia pelaajia, sanoi Stancu.

– Meidän täytyy pelata parastamme, että pääsemme jatkoon kotiottelussamme.

Savo Volleyn parhaimmisto löytyi yleispelaajaosastolta.

Miro Määttänen teki joukkueen parhaat pisteet (19/+11), ja häntä säesti mainiosti kapteeni Antti Siltala (13/+5). Hakkureista kävivät kentällä sekä Lelu Ojansivu että Eetu Häyrinen, mutta kumpikaan ei ollut parhaimmillaan. Varsinkin Ojansivu oli vaisu (3/-4).

Vastustajan hakkuri Niels Klapwijk sai 27 passia ja teki niistä pisteitä 59 prosentin teholla. Kokonaissaldoksi hän sai pisteet 18/+9.

Otteluparin toinen osa pelataan Romanian Galatissa tiistaina 17. joulukuuta kello 18 Suomen (ja Romanian) aikaa.