OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lidlin nimissä lähetetään huijausviestejä – tuhoa viesti, älä avaa linkkiä

Lidlin nimissä tehtyjä huijausviestejä esiintyy aika ajoin ja kauppa pyytää asiakkailtaan tarkkuutta epäilyttävien viestien suhteen. Tällä hetkellä on runsaasti liikkeellä tekstiviestejä, jossa vastaanottajan kerrotaan voittaneet arvonnassa ja pyydetään klikkaamaan linkkiä palkinnon lunastamiseksi. Lidl on saanut viime päivien aikana asiakkailta satoja yhteydenottoja epäilyttävistä tekstiviesteistä.

Viestit eivät ole Lidlin lähettämiä eikä kyseessä ole Lidlin järjestämä kilpailu. Lidl ei koskaan lähetä kilpailukutsuja asiakkaiden puhelinnumeroihin tai sähköpostiosoitteisiin. Kaikki viralliset Lidlin järjestämät kilpailut löytyvät Lidlin verkkosivuilta, www.lidl.fi/kilpailuehdot. Huijausviestit kannattaa tuhota heti linkkiä avaamatta.

Tyypillisesti huijausviestit tulevat joko sähköpostiin, Whatsapp-sovellukseen tai tekstiviestillä. Viesteissä pyydetään muun muassa osallistumaan arvontaan tai avaamaan linkki jo voitetun palkinnon lunastamaiseksi. Tyypillisesti arvotaan tuotteita tai esimerkiksi vuoden ostokset. Viesteissä kalastellaan henkilötietoja, pyydetään avaamaan linkki tai soittamaan maksulliseen numeroon. Lisäksi eri nettisivuilla myydään luvatta Lidlin lahjakortteja.