OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

John Lennonin vihreät aurinkolasit huutokaupattiin 137 500 punnalla

Pari John Lennonin aurinkolaseja myytiin noin 162 700 eurolla (137 500 punnalla), kun muusikon entinen autonkuljettaja Alan Herring oli ilmoittanut ne huutokauppaan.

Aurinkolasit myytiin Sotheby -huutokaupassa Lontoossa, ja niiden hinnaksi odotettiin vain 6000–8000 puntaa (noin 7000 –9 400 euroa). Lennon sai lasit vuonna 1966 valmistautuessaan rooliinsa Richard Lesterin elokuvaan How I Won the War.

Huutokaupalle antamassaan lausunnossa Herring kertoi, kuinka hän oli saanut lasit haltuunsa:

“Olin kesällä 1968 liikkeellä Ringon Mercedeksellä ja otin kyytiin Johnin, Ringon ja Georgen ajaakseni heidät toimistolle. Kun John nousi autosta, huomasin, että hän oli jättänyt aurinkolasit takapenkille. Toinen linsseistä ja sangoista oli irti. Kysyin Johnilta, vienkö lasit korjattavaksi, mutta hän sanoi, ettei niistä tarvitse murehtia – ne olivat vain ulkonäön vuoksi. Hän sanoi pyytävänsä sopivammat jostain. En koskaan korjauttanut niitä, vaan pidin ne juuri siinä kunnossa, johon John ne jätti”

Pyöreiden, vihreän sävytettyjen, kultalankakehyksisten aurinkolasien vahingot rajoittuvat puuttuvaan ruuviin ja pieniin naarmuihin linssissä.

Ei ole tiedossa, kuka voitti Lennon-lasien huutokaupan.