OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

VIDEO! Tuleeko tästä kanasta kuuluisa pianisti?

Kana voi tehdä enemmän kuin koputtaa. Näköjään ne voivat myös soittaa pianoa, ja juuri tämän eräs kana teki tiistaina Kiinan Guiyangissa. Guizhoun ammattikorkeakoulun opiskelija Xiao Chuang on onnistuneesti kouluttanut kanan soittamaan pianoa testinä lemmikkien käyttäytymispsykologian kurssilla. Käyttämällä käyttäytymismuotoja hän opetti poikaselle, kuinka soittaa kolme kappaletta kahden kuukauden aikana.

“Jos se soittaa pianoa oikein, se saa ruokaa, jos ei, niin ei ruokaa anneta. Ajan myötä kana tietää, että se voi saada palkkion, jos soittaa oikein”, Xiao Chuang selitti. Hänen lemmikkieläinten käyttäytymiskurssilla toisen vuoden aikana maatalouden opiskelijalle annettiin lopputehtäväksi kouluttaa kana. Hän valmensi kanaa nokkimaan pianon näppäimiä nokkansa kanssa aina, kun LED-valoa näytetään koskettimelle.