OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Toimituksen TOP 10 rokkaavaa joululevyä

Leevi and the Leavings: Varasteleva Joulupukki 1990

Gösta Sundqvistin joulutarinoiden sävyt ovat suomirockin ytimessä taipuvaisia suruun sekä murheeseen ja muistuttavat kuulijaa siitä, kuinka omaa joulua tulee vaalia.

Elvis Presley: Elvis’ Christmas Album 1957

Joulun klassikko albumi kuuluu rock ‘n rollin kuninkaalle. Elviksen sametin pehmeä ääni on ehdoton lisä niin joulun odotukseen kuin aattoillan tunnelmointiin.

The Brian Setzer Orchestra: Boogie Woogie Christmas 2002

Rockabilly swingiä orkesterin säestämänä esittävän Stray Cats solisti Brian Setzerin joululevy ei jätä ketään kylmäksi vaan kutsuu mukaansa joraamaan.

Jethro Tull: The Jethro Tull Christmas Album 2003

Ian Andersonin pehmeä melodinen laulu ja huilunsoitto ovat kuin luotuja vangitsemaan joulun lämmin henki.

Viikate: Vuoden Synkin Juhla 2001

Rautalankaiskelmän ja doom-metallin onnistuneesti yhdistäneen Viikatteen joulualbumilta ei alakuloa puutu pimeneviin iltoihin. Levyllä vierailee Jouni Hynynen sekä Timo Rautiainen.

Bad Religion: Christmas Songs 2013

Tämä joululevy on täynnä mukaansatempaavia ja helposti mukana laulettavia kanelin tuoksuisia pop-punk kappaleita.

Halford: Halford 3: Winter Songs 2009

Judas Priest ja yhtyeen solisti Rob Halford tunnetaan heavy metallin jättinä ja herran soolo uran albumi on tämän raskaan melodisen kitara taituroinnin kaavaan onnistuneesti siirtänyt joulun tunnelmointiin.

Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir: Merry Christmas 2013

Alunperin Leningrad Cowboysin tarinan kertovan kirjan yhteydessä julkaistu joululevy on mahtipontista kuunneltavaa Venäjän ilmavoimien kuoron säestäessä rokkareiden joululaulu tulkintoja. Tämä levy on melkoisen hankala löytää omaan hyllyyn taikka edes kuunneltavaksi.

Twisted Sister: Twisted Christmas 2006

Glam-metalli veteraanin joulualbumilla ei kitarariffejä säästellä ja Dee Snider tarjoilee aimo annoksen joulutunnelmaa omalla persoonallisella tavallaan.

Eric Clapton: Merry Xmas 2018

Claptonin bluesjoululevy on yksinkertainen, raaka ja puhdas kuin kevyesti putoava lumi. Albumista huomaa, että kitarasankari on pysähtynyt ja tunnelmoinut kappaleiden äärellä.

Erityismaininta:

The Beatles: The Beatles Christmas Album 1963-1970

Vuosien 1963–1969 jouluina Beatles lähetti singlejen muodossa puhuttuja ja musiikillisia viestejä Englantilaisille ja Yhdysvaltalaisille virallisten faniyhdistysten jäsenille. Näistä seitsemästä singlestä tehtiin virallinen kokoelma vuonna 1970, joka itse singlejen lisäksi on erittäin haluttu keräilyharvinaisuus.