OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ensikatsaus: Finnair avaa uuden ja suuremman loungen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Finnair on saanut non-Schengen loungen laajennuksensa päätökseen ja uusi, aiempaa suurempi Business Lounge avautuu asiakkaille tänään Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen alueella. Finnair Plus Platina- ja Lumo- asiakkaille tarkoitettu Platinum Wing Lounge avattiin non-Schengen-alueelle jo kesäkuussa. 

Uudessa Business Loungessa on asiakkaiden käyttöön erilaisia tiloja, runsaasti pohjoismaista muotoilua sekä entistä tasokkaampi valikoima eri ruoka- ja juomavaihtoehtoja. 

”Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat kasvaneet, ja uudet loungetilat tarjoavat nyt enemmän tilaa ja yhteensä yli 200 asiakaspaikkaa lisää,” sanoo Karim Al-Soufi, joka johtaa Finnairin asiakaskokemusta lentokentillä.  

”Käytimme suunnitteluprosessin aikana aikaa siihen, että ymmärrämme kuinka asiakkaamme käyttävät loungetilojamme ja mitä he tarvitsevat. Tämä ohjasi tilojen ja palvelujen suunnittelua,” kertoo Finnairin asiakaskokemuksen tuotemuotoilusta vastaava johtaja David Kondo. ”Tuloksena on tila, josta löytyy useita erityyppisiä alueita. Asiakkaamme voivat näin päättää kuinka he haluavat viettää aikaansa.” 

Pohjoismainen ja aikaa kestävä sisustus
Uuden loungetilan estetiikka esittelee Finnairin uuden muotokielen, joka perustuu pohjoisiin, puhtaisiin linjoihin, luonnonmateriaaleihin ja tekstuuriin. Yleisilme on aiempaa lämpimämpi ja ihmisläheisempi. Huonekaluvalikoimasta löytyy sekä moderneja että klassisia aikaa kestäviä vaihtoehtoja arvostetuilta pohjoismaisilta brändeiltä, kuten sisääntuloalueen Eero Aarnion pallotuolit. 

Uusi Business Lounge sekä aiemmin avattu Platinum Wing Lounge on suunniteltu yhteistyönä, jossa oli mukana helsinkiläinen KOKO3, lontoolainen Tangerine sekä Finnairin oma design-tiimi.  

Raikas pohjoinen menu muokattuna kansainväliseen makuun
Asiakkaat pääsevät nauttimaan pohjoisista mauista kauden parhaista paikallisista tuotteista koostuvalla ruokalistalla. Loungen aterioista vastaa Fazer, jonka keittiömestarin kokkailua pääsee seuraamaan ruokailutilan vieressä olevasta avokeittiöstä. Vaihtuva menu koostuu kolmesta pääruoasta, kuudesta salaatista ja laajasta jälkiruokavalikoimasta. Lämpimissä ruoissa on tarjolla niin liha-, kala- kuin kasvisvaihtoehdotkin. 

Täyden palvelun baari palvelee asiakkaita ruuhka-aikoina, ja tarjolla on entistä tasokkaampi juomavalikoima. Juomapisteitä löytyy eri paikoista ympäri loungea ja kahvialueelta voi helposti napata juotavaa mukaan myös kiireessä. 

Valinnanvapautta ajankäyttöön
Uusi lounge on jaettu erilaisiin pienempiin tiloihin asiakkaiden tarpeiden ja tekemisen mukaan. Mitä pidemmälle loungeen kulkee, sitä hiljaisemmaksi ja rauhallisemmaksi tila muuttuu. Tarjolla on erilaisia istumapaikkoja isommista ryhmätiloista yksittäisiin istuimiin. Perheille suunnatusta tilasta löytyy pelejä ja tekemistä myös lapsiasiakkaille. 

Lähes jokaiselta istuinpaikalta löytyy pistorasia. Tarjolla on myös äänieristettyjä puhelinkoppeja sekä printteri. Suihkua kaipaaville löytyy viisi uudistettua, tabletilla varattavaa peseytymistilaa, joissa on L:a Bruketin pesutuotteet. 

Loungeen pääsy ja aukiolo 

Business Loungeen ovat tervetulleita businessluokan matkustajat sekä Finnair Plus Gold – ja oneworld Sapphire -jäsenet silloin, kun lento lähtee non-Schengen alueelta ja on oneworld-allianssin operoima ja markkinoima. Kaikki muut asiakkaat voivat myös ostaa pääsyn loungeen ruuhka-aikojen ulkopuolella joko etukäteen tai loungen vastaanotosta. Loungessa on yhteensä 600 asiakaspaikkaa. 

Lounge on avoinna joka päivä klo 5:30-24:00.