OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

qrf

Vapaaehtoiset tekivät lähes 18 500 joulukorttia ikäihmisille

Joulupostia ikäihmisille -tempaus sai ihmiset liikkeelle osallistumaan hyvän mielen tuomiseen itselle tuntemattomille vanhuksille. Edellisen vuoden korttiennätys tuplattiin, joulukortteja kertyi huikeat 18 460 kappaletta. Keräyspisteitä ja korttitalkoita oli tänä vuonna 18 paikkakunnalla ja monia uusia ryhmiä lähti mukaan tempaukseen.

”Joulukorttikampanja onnistui yli odotusten”, kertoo Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen. ”Oli hienoa huomata, että kampanjamme herätti ihmisissä aidon halun ilahduttaa yksinäisiä ikäihmisiä. Monet työpaikat, koululuokat ja päiväkotien lapsiryhmät sekä yksittäiset kansalaiset innostuivat helposta tavasta tehdä hyvää lähimmäiselle ja pitää samalla itsekin hauskaa askarrellen. Kiitän lämpimästi kaikkia korttien tekijöitä ja toivotan jokaisen mukaan taas ensi vuonna, kun joulupostia kerätään tätäkin vuotta isommin!”.

Hyvinvointia tekijöille ja vastaanottajille

Lapset ovat tunnetusti innokkaita askartelijoita, ja päiväkodeissa ja kouluissa lapset lähtivät mielellään mukaan joulukorttikeräykseen. Kortteja tuli tänäkin vuonna kaikenikäisiltä kaksivuotiaasta 92-vuotiaaseen. Monet korttien tekijät kirjoittivat useita kortteja, suurin yhden tekijän keräykseen tekemä korttien määrä oli 100 joulukorttia. Kortteja tuli Pohjois-Norjaa ja Tukholmaa myöten.

Uutena ilmiönä tänä vuonna oli muutaman työyhteisön innovatiivinen tyky-toiminta kortteja askarrellessa. “Korttienteko on lisäksi työhyvinvointiteko, jotain mitä tehdä yhdessä. Suosittelemme!” innostui Hanna Kopra lahtelaisesta yrityksestä, A. Vesalaiselta, jossa tauot käytettiin useana päivänä yhteisessä korttipajassa naapurifirman MJ-Pakkauksen naisten kanssa.

Jouluiloa jokaiselle

Tuhannet kortit toimitettiin ennen joulua ikäihmisille vapaaehtoisten siskojen ja simojen sekä monien yhteistyökumppaneiden avulla. Kortteja on jaettu joulukuussa järjestetyillä välittämisen keikoilla esimerkiksi  Lucia-kulkueen matkassa palvelutalossa, joululaulutapahtumassa ja puurojuhlassa. Suuri määrä kortteja kulki vastaanottajille myös kaupunkien kotihoidon työntekijöiden kautta. Joulupostitempauksessa on alusta loppuun asti ollut mukana valtava määrä ihmisiä ja yhteisöjä, joita yhdisti halu tehdä hyvää ja tuottaa iloa lähimmäiselle, vaikkakin itselle tuntemattomalle.

Korttien vastaanottajat ovat ihastelleet upeita kortteja, ihmetelleet niihin käytettyä aikaa ja vaivaa ja huokailleet, miten juuri hänelle on joku halunnut antaa joulukortin. Kohtaaminen on aina merkityksellistä, vaikka se tapahtuukin kortin välityksellä. Kuullessaan saamansa kortin olevan 8-vuotiaan Vernerin tekemä pohti eräs seniori “En minä tunne ketään Verneriä. Mutta kiva tämän verran tutustua, vaikka näin kortin välityksellä.”

Tarinoita joulukorttien takaa

Kortteja kertyi valtavasti, ja jokaisella kortilla on tarinansa. Muutama kortti Keravalla oli tehty jo 12 vuotta sitten, ja ne löysivät nyt tarkoituksensa, kun niiden tekijä toimitti kortit kampanjaan jaettavaksi edelleen ikäihmisille.

“Törmäsin Facebookissa tähän Siskojen ja Simojen joulukorttikeräykseen, josta olin hyvin innoissani. Kaivoin esille vanhan askartelutarvikelaatikon, josta löysin nuo vanhat kortit. Mua rupesi hymyilyttämään ja ajattelin, että ehkä joku vanhus voisi niistä ilahtua jos laittaisin ne keräykseen, nimenomaan kun ne ovat lapsen tekemiä. Näin ne nyt ihan eri valossa ja mielestäni ne oli itseasiassa ihan suloisia.”, kertoo keravalainen nuori nainen. Ensi vuonna joulupostitempaus järjestetään jo kahdeksannen kerran ja jälleen entistä isompana, jotta vapaaehtoisyhteisö saa koko Suomen ilahduttamaan ikäihmisiä.