OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rocklegenda arvostelee Greta Thunbergiä kovin sanoin: ”Hänet on aivopesty”

Meat Loaf, 72, on kertonut avoimesti, ettei usko ilmastonmuutokseen ja Daily Mailin haastattelussa hän arvostelee kovin sanoin nuorta ilmastoaktivisti Greta Thunbergiä.

”Tunnen myötätuntoa Gretaa kohtaan. Hänet on aivopesty ajattelemaan, että ilmastonmuutos on olemassa, mutta se ei ole. Hän ei ole tehnyt mitään väärää, mutta hänet on painostettu ajattelemaan, että se mitä hän sanoo, on totta.” Meat Loaf tylytti ilmastoaktivistia.

Meat Loaf tunnetaan menestyksekkäästä muusikon urastaan ja artistin Bat Out of Hell-albumi onkin yksi kaikkien aikojen myydyimpiä albumeita, saavuttaen 14x platinarajan myyden yli 43 miljoonaa kappaleen verran maailmanlaajuisesti. Musiikkiuran lisäksi hän on tehnyt näyttelijän töitä ja vuonna 2010 hän esiintyi Donald Trumpin isännöimässä Diili-ohjelmassa.

Viime vuonna Time-lehti nimesi Greta Thunbergin, 16, vuoden henkilöksi ja hän on yksi kärkiehdokkaista Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Isoimman kohahduksen Thunberg sai kenties aikaan, kun hän tylytti maailman johtajia YK:n ilmastokokouksessa sanoen, että he ovat muun muassa pilanneet hänen lapsuutensa.

Moni muukin julkisuuden henkilö on kritisoinut nuorta ilmastoaktivistia, kuten esimerkiksi Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Meat Loafin ja kumppaneiden väitteistä huolimatta tutkijat ovat vielä yhtä mieltä siitä, että ilmastonmuutos uhkaa maapalloa ja sen vaikutukset ovat jo näkyvissä ympäri maailman.