OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Savo Volley avasi Mestaruusliigan kevätkauden selkeällä voitolla Karelian Hurmoksesta

Siilinjärvellä pelatun Savo Volleyn kotiottelun lukemat kirjattiin 3-0 (25-15, 25-18, 25-20).

Ottelu oli täydellisesti kotijoukkueen hallinnassa lukuun ottamatta pientä suvantovaihetta kolmannen erän alussa. Savo Volley terästäytyi kuitenkin niin, ettei erän ja niin ollen ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

– Meillä on viimeisimmissä otteluissa ollut ottelun lähtö aina hyvä, analysoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

– Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen valmistautuminen peliin on kohdallaan. Se lähtee pelaajista itsestään, minun ei valmentajana juuri siihen tarvitse puuttua.

– Peliämme kuvaa hyvin tällä hetkellä sana nauttiminen. Pelaajista näkyy, että he nauttivat pelaamisesta.

Vastustajan valmentaja Aigars Birzulis myönsi, että hänen joukkueellaan ei ole tällä hetkellä paras henkinen taso.

– Emme pärjää top-neloseen kuuluvia joukkueita vastaan, ja se näkyy asennevaikeutena. Pelaajilla ei ole itseluottamusta siihen, että voisimme voittaa näitä joukkueita, sanoi Birzulis.

– Meiltä puuttui nyt yksi tärkeä pelaaja (loukkaantunut Mikko Räsänen), eikä meillä ollut näin kentällä yhtään pelaajaa, joka olisi johtanut peliä.

Savo Volley pelasi ilman konkareitaan. Sekä Lelu Ojansivu että Antti Siltala olivat pois pelaavasta kokoonpanosta, mutta kumpikin palaa tositoimiin pian.

– Konkareilla oli vähän keväthuoltoa, ja kaikki pelaajat ovat mukana, kun lähdemme viikon lopulla vieraspelikiertueelle, sanoi Jukka Tuovinen.

Ojansivun korvannut Eetu Häyrinen hoiti tonttinsa mallikkaasti, ja keräsi kentän korkeimmat pisteet 16/+7.

Miro Määttänen oli totutun vahva (15/+10). Keskipelaaja Severi Savonsalmi parantaa peliään koko ajan, nyt lähes virheettömällä pelillä kertyi pisteet 13/+11.