OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Savo Volleyn seurahistorian ensimmäinen mitali on hopeinen

VaLePa Sastamala Tampere otti jo neljännen peräkkäisen Suomen cupin voiton. Tampereella pelatun ottelun loppulukemat olivat savolaisittain tylyt 0-3 (22-25, 22-25, 12-25).

– Pienet marginaalit kahdessa ensimmäisessä erässä ratkaisivat ottelun VaLePalle, tunnusti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

– Meille epätyypilliseen tapaan teimme paljon suoria hyökkäysvirheitä. Kahteen erään niitä suoria ylilyöntejä tuli meille 12 kappaletta. Normaalisti niitä tulee meille yhdestä kolmeen.

Savo Volleyn vastaanotto oli kahdessa erässä heikompi kuin vastustajan, mutta se ei Jukka Tuovisen mukaan ollut ratkaiseva tekijä.

– Olemme olleet sellaisessa tilanteessa ennenkin, ja nytkin meidän hyökkäystehomme oli parempi kuin vastustajalla. Suorat virheet ratkaisivat. Ja parempi voitti tänään.

Kolmanteen erään Tuovinen yritti saada vastaanottovoimaa ottamalla kentälle Jere Heiskasen Antti Siltalan paikalle. Vastaanotto paranikin, mutta kolmas erä kääntyi lopulta selkeästi pirkanmaalaisille.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko oli samaa mieltä kollegansa kanssa siitä, että kaksi erää ottelu oli tasainen.

– Rinta rinnan mentiin. Olimme ottaneet hieman oppia viime keskiviikon ottelusta omaan syöttö- vastaanottopeliimme, ja se tehosi tänään, sanoi Kangaskokko.

– Emme kuitenkaan saaneet hyökkäyksestämme niin paljon tehoja irti kuin olisimme halunneet.

VaLePan ykköstykki oli jälleen hakkuri Mikko Oivanen, joka takoi tehot 16/+9.

Savolaisten ykköstehot olivat Antti Siltalalla (11 pistettä), joka kuitenkin jäi plus-miinus-tilastossa tasan nollaan.

Hakkuri Lelu Ojansivu oli toiseksi tehokkain (10/+1).