OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

DCIM100GOPROGOPR5917.JPG

Lauri Salovaara yllättää uudella projektillaan – ryhtyy kilparatsastajaksi!

Mediapersoona ja yrittäjä Lauri Salovaara yllättää vuoden 2020 projektillaan, jossa hän tähtää kilparatsastajaksi saman vuoden Helsinki International Horse Showhun. Tavoitteena on aloittaa ratsastus ja päästä valmennusohjelman myötä kilpailemaan HIHS:n Amateur Tourille 80-100cm luokkaan. Salovaaraa on matkalla tukemassa Turkan Ratsurinne, valmentajat Liisa Sassi-Päkkilä ja Satu Turkka sekä Pohjoismaiden johtava hevosalan yritys Hööks. Neuvonantajina toimivat mm. ratsastusvalmentaja Marko Björs ja hevosalan konsultti Maucca Kärki.

Salovaaralla ei ole juurikaan ratsastuskokemusta. Syksyllä 2019 hänet ilmoitettiin miehille ja pojille suunnattuun ratsastuskilpailu Pohjanpoikaan, jota ennen hän ehti käydä kolme kertaa hevosen selässä. Pohjanpojassa hän suoritti ristikkoluokan puhtaasti ja hyppäsi niin ikään puhtaan radan 60cm luokassa sijoittuen 18 kilpailijan joukosta yhdeksänneksi.

“Olen nyt ollut hevosen selässä varmaan sen 10 kertaa ja kyllähän tämä nöyräksi vetää. Tiedän, että on epätodennäköistä päästä osallistumaan kilpailijana kansainväliseen ratsastuskilpailuun, mutta aion ainakin yrittää. Putosin ensimmäistä kertaa hevosen selästä viikko sitten lauantaina, joten nyt on sekin koettu. Projekti tottelee nimeä 9 kuukaudessa Helsinki International Horse Showhun, joka tarkoittaa sitä, että minulla on nyt tasan yhdeksän kuukautta aikaa oppia niin hyväksi ratsastajaksi, että voin edes kuvitella pistäväni kampoihin oikeille ratsastajille,” Lauri Salovaara toteaa. Helsinki International Horse Show pidetään tänä vuonna 21.-25.10.2020 Helsingin jäähallissa.  

“Miksikö lähdin tähän? No siksi, että tykästyin lajiin kovasti syksyllä ja haluan nähdä mihin pystyn kun annan sille kaikkeni. Ylipäänsä haluan todistaa, että meistä on niin paljon enempään kuin luulemme. Ihmiset käyttävät potentiaalistaan murto-osan ja juuri tätä haluan olla murtamassa ja muistuttamassa ihmisiä, että kaikki on mahdollista, kun vain tekee töitä sen eteen”, Salovaara jatkaa.

Lauri Salovaara pitää 9 kuukauden projektistaan videoblogia sosiaalisen median kanavillaan, kuten esim. Facebookissa. Projektia voi seurata julkisilta sivuilta osoitteesta www.facebook.com/laurisalovaaranhaaste