OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mikko Heikkilän Tunturiralli yhtä vaille positiivinen – “Ilman sitä hyvä reissu”

Mikko Heikkilän ensimmäinen Tunturiralli nelivetoauton ratissa kulki seitsemän ensimmäisen erikoiskokeen ajan SM1-luokan palkintosijojen tuntumassa, mutta lipsahdus lumihangen puolelle kilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella pudotti nurmijärveläisen ulos kärkitaistelusta.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli, ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna Rovaniemen ympäristössä viime viikonloppuna. Perjantaina, kilpailun avauspäivänä, 28 vuotta täyttänyt Mikko Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa saapuivat lauantai-iltana maaliin yleiskilpailun sijalla 18. ja SM1-luokan sijalla 12. Kahden päivän urakointi tuotti neljä SM-pistettä.

– Olihan siinä paremmatkin pisteet tulossa, mutta ralli on välillä tälläistä. Täytyy ajaa virheittä maaliin asti, ensimmäistä kertaa Tunturiralliin nelivetoauton ratissa osallistunut Heikkilä muistutti kilpailun jälkeen.

Paremmilla pisteillä TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autoa käskyttänyt Heikkilä viittasi neljänteen sijaan, joka oli nurmijärveläisen hallussa ennen kilpailun kolmea viimeistä erikoiskoetta. Heikkilän osalta viikonloppu käynnistyi perjantai-aamuna Aittajärven avauserikoiskokeella SM1-luokan neljänneksi nopeimmalla ajalla. Yötauolle viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen Heikkilä saapui luokan viidennellä sijalla.

Lauantain urakka käynnistyi Siikakämän lähes 43-kilometrisellä erikoiskokeella, missä Heikkilä kirjautti SM1-luokan neljänneksi nopeimman ajan. Edellä ajaneen Juha Salon ulosajon ja keskeytyksen myötä Heikkilän sijoitus kokonaistilanteessa nousi myös neljänneksi ja tuo sijoitus ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta oli varsin turvallisen oloinen, olihan eroa viidentenä olleeseen Esa Ruotsalaiseen nähden jo minuutin verran. Sarriojärvessä tilanne kuitenkin muuttui.

– Sarriojärveen asti oli ihan positiivista, ajo oli kohtuu virheetöntä ja aika lailla tavoitteiden mukaista. Siikakämään tuli ihan järkevä aikakin aamun ekalla. Mutta sitten Sarriojärvellä yhdessä risteysjarrutuksessa meni pyörät lukkoon, auto ajautui pehmeälle ja valui penkkaan kylki edellä. Sen verran oli matala penkka, että se jäi siihen pohjasta jumiin ja jouduttiin lapiohommiin. Ilman sitä hyvä reissu, Heikkilä harmitteli.

Heikkilä pääsi jatkamaan kilpailua, mutta aikaero SM1-luokan kuumimpaan kärkeen kasvoi jo lähes kymmeneen minuuttiin ja sijoitus putosi kärkikymmenikön ulkopuolelle. Kaksi viimeistä erikoiskoetta Heikkilä ajoi varman päälle ja kokemusta keräten. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta.

– Siellä on tulossa taas ihan erilainen kilpailu ja jos ei ihmeitä tapahdu, niin penkkoihin ei ainakaan tarvitse nojailla. Viikko ennen kilpailua lauantaina ajetaan testiä yhden päivän verran, Heikkilä suunnitteli.

Heikkilälle ensimmäinen Tunturiralli nelivetoauton ratissa ei tuloksen puolesta tavoitetta täyttänyt, mutta jatkoa ajatellen tottakai äärimmäisen tärkeää oli kerätä kilpailusta täydet kilometrit maaliinpääsyn myötä. Kun kilpailun tapahtumat oli käsitelty, halusi Heikkilä lähettää tärkeitä terveisiä.

– Kiitos yhteistyökumppaneille ja kaikille tukijoille, ilman teitä tämäkään kilpailu ei olisi ollut mahdollista. Ja kiitos tottakai myös kaikille kannattajille tsempeistä niin erikoiskokeilla, kuin sosiaalisen mediankin puolella, Heikkilä päätti.

Rovaniemen SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 1.41.30,4
2) Eerik Pietarinen (Skoda) + 48,3
3) Emil Lindholm (Skoda) + 1.11,3
4) Esa Ruotsalainen (Skoda) + 2.31,2
5) Niclas Grönholm (Skoda) + 4.13,9

———-

12) Mikko Heikkilä (Skoda) + 9.44,9

SM1-luokan pistetilanne 1/6 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa 34
2) Eerik Pietarinen 25
3) Emil Lindholm 20
4) Esa Ruotsalainen 16
5) Niclas Grönholm 13

———-

11) Mikko Heikkilä 4

Teksti: Jari Hotti, Mikko Heikkilä Racingin tiedottaja
Valokuvat: Jari Nurminen / RPF