OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maanantaina on suklaakakkupäivä! Tästä reseptit ja vinkit keittiöön

Suklaakakku – tuo taivaallisen ihana ja joillekin liian makea kakku, johon törmää säännöllisesti juhlissa. Toisille suklaakakku on se “ainoa oikea” kakku, kun taas toisille se on liian makea. Suklaa on kuitenkin siitä hieno ainesosa, että se muotoutuu moneksi ja suklaa voi tarkoittaa sekä valko-, maito- että tummaa suklaata.

27. tammikuuta on suklaakakkupäivä ja sitä juhlitaan esimerkiksi Yhdysvalloissa. Olemmekin keränneet tähän reseptejä ja ideoita siitä, mitä voisit suklaakakkupäivänä tehdä. Yksi todella hyvä vaihtoehto on yksinkertaisesti ostaa valmispakkaus, johon tarvitsee sekoittaa vain muutamia ainesosia. Niistäkin on monia eri versioita! Katso tästä suosikkimme:

Betty Crockerin valmissekoitukset ovat huippuhyviä ja laadukkaita. Super Moist Cake Mix on loistava vaihtoehto ja sen saa tilata Amazonista alle kuudella eurolla. Super Moist tarkoittaa superkosteaa ja sitä tämä kakkuresepti todellakin on.

Toimituksen ehdoton suosikki. Devil’s Food-kakku on niille, jotka rakastavat suklaata kaikissa mahdollisissa muodoissaan. Tästä kakusta ei tarvitse maistaa kuin pieni palanen ja monien sokerikatto on jo saavutettu. Suklaahirmujen makuhermoja alkaa kutkuttamaan vasta sitten, kun vähintään yksi pala on jo syöty.

Suklaakakkuresepti

Perusresepti suklaakakkuun sisältää vehnäjauhoja, sokeria, kaakaojauhetta, vaniljasokeria, leivinjauhetta, ruokaöljyä tai voita ja kananmunaa, sekä tietysti suklaata. Voit esimerkiksi seurata seuraavaa perusreseptiä:

 • 1.5 dl vehnäjauhoja
 • 4 rkl kaakaojauhetta
 • 2 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 4 kananmunaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 200g voita tai margariinia
 • 200g suklaata

Näiden ainesosien lisäksi suklaakakussa pystyy tekemään paljon omia muokkauksia. Esimerkiksi Fazerin ohjeessa vähennetään kananmunia, lisätään kahvia ja maitoa, eikä suklaata laiteta itse taikinaan ollenkaan, vaan se korvataan kaakaojauheella.

Kakun itsensä lisäksi yksi tärkeä osa on kuorrutus, joka on periaatteessa täysin vapaavalintainen ja voit käyttää omaa mielikuvitustasi reippaasti. Kannattaa valita ensin oma lempisuklaa, sen lisäksi vaikka tuorejuustoa ja kermaa. Kaikki eivät lisää kuorrutteeseen tuorejuustoa, mutta se antaa mukavan lisän. Kuorrutteen perusresepti on seuraava:

 • 150g suklaata
 • 1rkl voita tai margariinia
 • 1dl kermaa

Mahtavaa suklaakakkupäivää kaikille!