OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tuplakultaa Tornion Lójhtu-ginille – Viides palkinto alle vuodessa

Tornio Distilleryn Lójhtu – The Magical Gin of Lapland sai jo viidennen kansainvälisen mitalinsa. Lójhtu pokkasi Double Gold Awardin Kiinan merkittävimmästä juoma-alan kilpailusta China Wine & Spirit Competition Best Value:sta.

– Melkoinen jättipotti Kiinan markkinoille, Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander riemuitsee Lójhtun menestystä. Kyllähän tässä on vähän huuli pyöreänä, että mitähän hittoa, mies nauraa.

Lójhtu tehdään käsityönä alusta loppuun erittäin arvokkaista raaka-aineista. Käsinpoimitut Lapin yritit ja marjat, kotimainen alkoholi ja italialaiset design-pullot kukin tuovat osansa viimeisteltyyn kokonaisuuteen. 

– Halusimme vangita Lapin taian pulloon ja onnistuimme liiankin hyvin, Kostiander toteaa. Nyt meidän on investoitava voimakkaasti tuotantoon, jotta kykenemme vastaamaan kysyntään Suomessa ja ulkomailla.

Lójhtu sopii pehmeytensä ja tasapainoisuutensa vuoksi erinomaisesti cocktaileihin, joissa eri ainesosilla voi korostaa ginin upeita ulottuvuuksia. Pullossa komeilevat kolmiulotteiset revontulet, jotka luovat taianomaisen vaikutelman.

China Wine & Spirits Competition Best Value on Kiinan merkittävin alkoholijuomakilpailu, jossa jopa 100-henkinen tuomaristo arvostelee juomat sokkomaisteluna omissa hintaluokissaan. Tuomaristossa on sommelierejä, sekä maahantuojien, ostajien ja tukkureiden edustajia. Tuotteita kilpailuun oli lähetetty 55 eri maasta.

CWSC Best Value-tuplakulta oli Lójhtulle ensimmäinen tuplakulta ja järjestyksessä viides kansainvälinen mitali. Aikaisemmin tänä vuonna Lójhtu palkittiin hopeamitalilla modernien ginien sarjassa ja pronssimitalilla Gin & Double Dutch Tonic –sarjassa Lontoossa IWSC-alkoholijuomakilpailussa, hopealla Hong Kongissa HKIWSC-kilpailussa, sekä pronssilla alkoholialan ammattilaisten ehkä eniten arvostamassa International Spirits Challengessä modernien ginien sarjassa.