OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Desinfektioaineilla koronavirusta vastaan

Koronaviruksia vastaan tehoavat yleisimmät desinfektioaineet. Avainasemassa viruksen leviämisen ehkäisyssä on puhtaus ja hygienia.

Koronavirus puhuttaa ja on ajankohtainen, sillä sen löytymisen jälkeen joulukuussa 2019 Kiinasta virus on levinnyt laajalle, myös Eurooppaan. Koronavirus 2019-cCoV aiheuttaa hengitystieoireita, kuumetta ja yskää. Myös useita viruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu, pääasiassa virukseen menehtyneillä henkilöillä on ollut heikentynyt vastustuskyky tai jokin krooninen perussairaus.

Tavattu koronavirus on vaipallinen RNA virus, joka koronaviruksena kuuluu samaan virusperheeseen kuin esimerkiksi SARS ja MERS. Koronaviruksia vastaan tehoavat yleisimmät desinfektioaineet, joista esimerkkeinä pinnoille käytettävään desinfiointiin ovat Kiilto Easydes Spray, Kiilto Pluschlor, Kiilto Desichlor, Tevan Panox 200 sekä Kiilto Antibact. Oikea tuote tulee aina valita käyttökohteen mukaan.

Pintojen desinfioinnin lisäksi torjunnassa on tärkeässä asemassa hyvä käsihygienia. Maailman terveysjärjestö (WHO) ohjeistaa käyttämään käsihuuhdetta tai pesemään kädet säännöllisesti jotta viruksen leviäminen saataisiin pysäytettyä. Vaipallisia viruksia, kuten koronavirusta, vastaan tehokas desinfektioaine käsille on Erisan Käsihuuhde. Käsihuuhde on suunniteltu jatkuvaan käyttöön esimerkiksi terveydenhuollossa, joten se ei kuivata ihoa vaikka desinfiointi pitäisi suorittaa useastikin. Hyvän käsihygienian lisäksi WHO:n suosituksen mukaan tulee välttää kontakteja sairastuneisiin henkilöihin sekä kasvojen ja silmien koskettelua.

Terveydenhuollossa käytettävistä desinfektioiaineista eli CE-merkityistä lääkinnällisistä laitteista esimerkiksi Easydesillä, Klorillilla, WipeClean AlcoFreellä sekä Erisan Oxy+:lla on tutkittu teho koronaviruksia vastaan. Erisan Oxy+ onkin tehokas tapa desinfioida esimerkiksi kontaminoituneet tekstiilit.