OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kemijärvellä SM-snowcrossin toinen kohtaaminen viikonloppuna

Koneliike Korteniemi Racingin Ville Sarkkinen on Pro-luokan SM-pisteissä viidentenä ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Kuva: Timo Kananoja.

Moottorikelkkojen snowcrossin SM-kauden toinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Kemijärvellä tällä viikolla. Sohjoinen lumi teki kauden avauksesta haastavan ja raskaan Paljakassa. Näyttävää menoa ja kovia taistoja on odotettavissa myös Kemijärvellä, missä kilpaillaan SM-pisteistä sekä lauantaina että sunnuntaina.

Snowcrossin SM-sarjan pääluokissa Pro ja Pro Lite kamppaillaan Suomen mestaruuspisteistä kauden toisen osakilpailun merkeissä lauantaina ja kolmannen osakilpailun puitteissa sunnuntaina. Kilpailuareenana toimii Rovaniemeltä 90 kilometriä koilliseen sijaitseva Pöyliövaaran Snowcrossrata Kemijärvellä. Kilpailun isännöinnistä vastaa Kemijärven Moottorikerho.

Pro-luokan SM-sarjan kärkipaikalla ”Lumikenttien kutsu Kemijärvi SM-Snowcross” -kilpailuun suuntaa Team Keskiahon Joonas Keskiaho, joka keräsi SM-avauksessa eniten yhteispisteitä alkueristä ja finaalista. SM-sarjassa toisena on hallitseva Suomen mestari, Team Loukko.comin Mikko Osmo ja kolmantena Koneliike Korteniemi Racingin Topi Posti. Jarno Hietalahti on nelospaikalla aivan Osmon ja Postin kannassa eikä viidentenä oleva Koneliike Korteniemi Racingin Ville Sarkkinenkaan ole kaukana.

Pro Lite -luokan piikkipaikalta löytyy Crane Hill Racingin Jesse Hottinen. Aleksi Rehu on toisena ennen Niko Ahoa. Miika Lammi ja Ruotsin Axel Norberg täydentävät viiden kärjen.

Kemijärven lauantaihin mahtuvat myös 14-16-vuotiaiden junioreiden SM-osakilpailu sekä naisten, veteraanien ja sport-luokan Suomen Cup -osakilpailut. Harrasteessa ajetaan kansallinen koitos.

Sunnuntaina radalla ovat Pro- ja Pro Lite -luokkien lisäksi 11-14-vuotiaat Suomen Cup -osakilpailussaan sekä Micro Junior ja Mini Junior kansallisessa Profile Mini Junior Cup -osakilpailussaan.

Kumpikin kilpailupäivä on jaettu kahteen osioon, aamu- ja iltapäivään, jolloin kilpaillaan eri luokissa. Pro ja Pro Lite ajavat finaalinsa lauantaina kello 18:40 (myös Junior 14-16) ja sunnuntaina kello 16:55 alkaen.

Viikonloppuun on ilmoittautunut lähes kaksisataa kuljettajaa jo ennen kuin jälki-ilmoittautuminen päättyy tiistai-iltana. Paljakan lähtölistalla oli ennätyksellisesti 198 ajajaa, mikä on lähellä ylittymistä Kemijärvellä.

Kemijärven kilpailuun aikuisen yhden päivän pääsylipun hinta on 15 ja kahden päivän 20 euroa. Ennakkoliput ovat ostettavissa LiveSportsin nettisivulta:
www.snowcross.fi/kemijarvi

Aikataulu

Lauantai 1.2. aamupäivä
Harraste, Veteraanit, Naiset, Sport

9.30 Kuljettajakokous
10.15 Harjoitukset
11.00 Alkuerät 1
12.00 Alkuerät 2 & Last Chance
13.00 Finaalit

Lauantai 1.2. iltapäivä
Junior 14-16, Pro Lite (SM), Pro (SM)

14.40 Kuljettajakokous
15.10 Harjoitukset
16.10 Alkuerät 1
17.10 Alkuerät 2 & Last Chance
18.40 Finaalit

Sunnuntai 2.2. aamupäivä
Micro Junior, Mini Junior, Junior 11-14

8.30 Kuljettajakokous
9.00 Harjoitukset
9.50 Alkuerät 1
10.40 Alkuerät 2 & Last Chance
12.10 Finaalit

Sunnuntai 2.2. iltapäivä
Pro Lite, Pro

13.20 Kuljettajakokous
13.50 Harjoitukset
14.35 Alkuerät 1
15.30 Alkuerät 2
16.15 Last Chance
16.55 Finaalit

Lisätiedot
www.snowcross.fi
www.facebook.com/snowcross.fi
www.instagram.com/snowcross.fi

Teksti: Snowcross SM -tiedotus.