OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ahvenanmaan matkailu-uutuudet

Ahvenanmaa tarjoaa monia uusia ja kiehtovia uutuuksia vuonna 2020. Suurimpiin panostuksiin kuuluu ehdottomasti Ålands Golfklubbin uudistettu 18-reikäinen Castle Course, joka avataan heinäkuussa. Kesäkaudelle on luvassa myös monia muita matkailu-uutuuksia.

MAJOITUS JA RUOKA

Degerby Badhotell – Kauden 2020-2021 uutuus

Tanskalaistyylinen rantahotelli avaa ovensa 2020 Degerbyn kylässä, Föglön saaristokunnassa. Vanhassa kapteeninhuvilassa toimivan hotellin kahvila avataan kesällä ja kokonaisuudessaan rantahotelli valmistuu vuoden 2021 kesäkauden kynnyksellä.

Ravintola Smakbyn ja Kastelholms Wärdshus

Michael Björklund tunnetaan Kastelholman linnan vieressä sijaitsevasta Smakbyn-ravintolastaan. Avarassa ja viihtyisässä ravintolassa on kaikkiaan yli 100 asiakaspaikkaa. Smakbyn on takuuvarma lounas- ja päivälliskohde suuremmillekin seurueille. Tien toisella puolella, ravintolaa vastapäätä on Kastelholms Wärdshus, jonka kellarissa avataan kesällä 2020 uusi tislaamo ja jossa voi tutustua ahvenanmaalaisen ginin ja vodkan valmistukseen.

Vieraskoti Kvarnbo Gästhem

Kvarnbo Gästhem on suosittu ja yksilöllinen vieraskoti Ahvenanmaan maaseudulla. Kvarnbon vieraskodin vakiovieraat ovat ihastuneet erityisesti sen romanttisesti sisustettuihin huoneisiin ja vanhaan historialliseen miljööhön. Vuonna 2020 vieraskoti saa uusia huoneita ja isäntäpari Ella ja Martin avaavat myös oman kahvilan.

Hotell Gullvivan

Pidetty hotelli Gullvivan Brändössä on lisännyt huonekapasiteettiaan ja tarjoaa nyt majoitustilat 60 hengelle. Ravintolassa on A-oikeudet. Hotelli ja sen ravintola ovat hyvä majoitusvaihtoehto erityisesti Manner-Suomesta saaristoreittiä pitkin matkustaville ryhmille.

Grannas Bistro

Grannasin omenatila on Ahvenanmaan tiloista suurin. Tilan yhteydessä toimii kesällä 2019 avattu bistroravintola, jossa tarjoillaan paikallista lähiruokaa sekä lounaaksi että päivälliseksi. Ravintolasta voi ostaa mukaansa myös tilan omaa tuorepuristettua omenamehua. Ravintolassa on noin 50 asiakaspaikkaa ja terassille mahtuu reilut 20 vierasta.

MUSEOT

Getan nostalgia- ja moottorimuseo

Getan nostalgia- ja moottorimuseo tarjoaa upean veteraaniautojen kokoelman sekä aimo annoksen vanhojen moottoreiden nostalgista taikaa. Museo on mielenkiintoinen kohde myös muille kuin veteraaniautojen ystäville. Museon vieressä avataan kesällä 2020 vanha bensa-asemarakennus, Edos Mack, joka on siirretty Getaan Maarianhaminasta. Kesällä avataaan myös pieni kahvila.

Purjelaiva Pommern

1900-luvun alussa rakennettu nelimastoparkki Pommern on lajissaan maailman ainoa alkuperäisasussaan säilytetty purjealus. Alus on viime kesästä 2019 lähtien tarjonnut vierailleen täysin uudenlaisen vierailuelämyksen sekä esteettömät tilat. Pommernin pääsylippu on voimassa myös viereiseen merenkulkumuseoon.

AKTIVITEETIT JA ELÄMYKSET

Ålands Golfklubb

Ålands Golfklubbin kentät Kastelholmassa valittiin Suomen parhaaksi 36-reikäiseksi kentäksi vuonna 2017. Tänä kesänä kenttä avataan täysin uudistettuna ja saa nimekseen Castle Course. Euroopan golfpiireissä kenttää on jo ehditty ylistää tulevana huippukenttänä. Golfklubin ravintolaa isännöi mestarikokki Michael Björklund, joka tarjoaa sekä lounaita että päivällisiä. Ravintolassa on tilat kaikkiaan noin 70 hengelle ja terassilla on 80 asiakaspaikkaa.

Sunnan II

Perinteikäs höyrylaiva Sunnan II kuuluu Ahvenanmaan kesän 2020 odotetuimpiin uutuuksiin. Ravintolalaiva tekee sekä lounas- että päivällisristeilyjä saaristoon ja tarjoaa ruokailutilat noin 60 vieraalle. Risteilyjä tehdään idyllisen sisäsaariston vesille ja kohteina ovat esimerkiksi Kastelholman linna ja Föglö, mutta myös Maarianhaminan itä- ja länsisataman välinen saaristo avomeren äärellä.

Vaellus- ja luontoreitit

Ahvenanmaalaiset patikkareitit ovat saaneet uutta ilmettä! Yli kolmekymmentä reittiä on kunnostettu, viitoitettu ja digitalisoitu. Kesäkauden 2020 kynnyksellä polut saavat uudet ja yhtenäiset opastaulut, viitat ja digitaaliset kartat, joten reittien löytäminen ja saaristoluonnosta nauttiminen on entistä helpompaa.

Sälskärin majakkaretket

Sälskärin majakkasaari sijaitsee Ahvenanmaan pohjoisimmilla merialueilla. Suomen kauneimmaksi majakaksikin äänestettyyn Sälskäriin voi tutustua opastetuilla veneretkillä, jotka alkavat Hammarlandista Skarpnåtön kylän laiturista. Skarpnåtö tunnetaan myös Åke Lindmanin ohjaaman Myrskyluodon Maijasta kertovan tv-sarjan kuvauspaikkana.

FlowPark Åland

Ahvenanmaan ensimmäinen FlowPark-seikkailurata avattiin vuonna 2019 luonnonkauniissa Sandösundissa, Vårdössä. FlowParkin yläköysiradalla kulkee kolmella eri korkeudella, joista voi valita itselleen sopivimman. Kauden 2020 aikana Vårdön FlowParkissa on luvassa myös muita uutuuksia.