OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Vinyylilevyjen tuotantolaitoksen palo uhkaa levyjen toimituksia maailmanlaajuisesti

Vinyyliteollisuudelle lakkalevyjä, eli lakattuja alumiinilevyjä valmistanut Apollo / Transcon tuotantolaitos on tuhoutunut tulipalossa. Patch.com:n mukaan työntekijöiden sekä palokunnan henkilövahingoilta vältyttiin ja syttymisen syytä tutkitaan edelleen. Palon sammuttamiseen osallistui 82 palomiestä ja tilanne saatiin hoitoon kolmen tunnin sammutustöiden jälkeen.

Banningissa, Kaliforniassa sijaitseva Apollo / Transcon valmistamat lakkalevyt ovat olennainen osa vinyylinlevyjen tuotantoprosessia ja tehdas oli toinen kahdesta yrityksestä, jotka toimittavat maailmanlaajuisesti vinyyliteollisuuteen lakkalevyjä. Toinen yrityksistä, MDC, sijaitsee Japanissa ja jo ennen tuhoisaa tulipaloa molemmilla tuotantolaitoksilla oli vaikeuksia pysyä massiivisen kysynnän mukana.

Lakkalevypulan uskotaan vaikuttavan maailmalaajuisesti vinyyliteollisuuteen ja ainakin julkaisujen tuotantoaikoihin on arveltu tulevan pitkiäkin häiriöitä. Apollo Masters -verkkosivuilla tiedotetaan palosta ja mahdollisesta jatkosta seuraavasti:

“Olemme tässä vaiheessa epävarmoja tulevaisuudestamme ja pyrimme arvioimaan vaihtoehtoja yrittäessämme selvitä näiden vaikeiden aikojen yli.”