OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Photo: Hannu Rainamo

Teemu Asunmaa järkevällä ajolla toiseksi Mikkelissä, SM-pistejohto säilyi

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa nappasivat Mikkelin ympäristössä ajetusta rallin SM-sarjan kauden toisesta osakilpailusta yleiskilpailun ja SM1-luokan kakkossijan. Samalla kaksikko säilytti johtonsa niin kuljettajien, kuin kartanlukijoidenkin SM-pisteissä.

Kuin enteenä tulevasta tiukasta voittotaistelusta, taituroivat Teemu Asunmaa ja Emil Lindholm perjantaina Mikkelin raviradalla ajetulla SM Vaakuna Rallin avauserikoiskokeella täsmälleen saman ajan. Tämä kaksikko oli lopulta kilpailussa omaa luokkaansa, taistellen niin yleiskilpailun, kuin SM1-luokankin voitosta aina ruutulipulle asti. Rovaniemellä tammikuussa voittoon ajoi Asunmaa, kun taas nyt oli Lindholmin vuoro suihkuttaa voittosampanjat kilpailun jälkeen.

– Aika helpolla tuli kakkossija kaiken kaikkiaan. Tällä kertaa oli aura-auton rooli, sille ei voi mitään. Yllättävän liukasta oli, en ihan odottanut, että se olisi noin hankalaa ollut, 14,8 sekunnilla Lindholmille hävinnyt Asunmaa kommentoi tuoreeltaan kaksipäiväisen kilpailun ja yhdeksän erikoiskokeen urakoinnin jälkeen.

Photo: Hannu Rainamo’

Asunmaa avasi lauantain erikoiskokeet pohja-ajalla, mutta Lindholm vei nimiinsä viisi seuraavaa. Yksi ratkaisun paikoista oli neljäs erikoiskoe, missä Lindholm repäisi Asunmaahan nähden eroa 9,4 sekuntia.

– Siellä jäätiin jostain syystä, en tiedä mitä tapahtui. Virheitä ei kuitenkaan tehty. Aika riskittömästi on tultu päivä, ehkä jopa vähän liiankin “safetya”. Joskus ralli on sellaista, Asunmaa kommentoi kilpailun viimeisellä huoltotauolla, ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

Asunmaa oli rallin SM-sarjan kauden toisen osakilpailun suoritukseensa tyytyväinen. Tunturirallin voiton jatkoksi tuli nyt kakkossija ja sen myötä pistejohto SM-sarjan kuninkuusluokassa säilyi alavutelaisen hallussa, ero Lindholmiin nähden on nyt seitsemän pistettä. Asunmaa on yltänyt yhdeksässä viimeisimmässä SM-rallissa SM1-luokassa kolmen parhaan joukkoon seitsemän kertaa.

– Tänään ei ollut se päivä, että kannattaisi lähteä puristamaan. Nyt oli se päivä, että kannattaa ajaa järkevästi maaliin, Asunmaa korosti kakkossijasta saatujen pisteiden tärkeyttä koko kautta ajatellen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 28.-29. helmikuuta.

Mikkelin SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Emil Lindholm (Skoda) 1.03.07,9
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 14,8
3) Mikko Heikkilä (Skoda) + 44,2
4) Jarkko Nikara (Mitsubishi) + 48,4
5) Eerik Pietarinen (Skoda) + 1.32,9

SM1-luokan pistetilanne 2/6 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa 52
2) Emil Lindholm 45
3) Eerik Pietarinen 35
4) Mikko Heikkilä 19
5) Jukka Kasi 18

Teksti: Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedottaja

Kuvat: Hannu Rainamo