OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomalainen Nella Nyqvist voitti sulkapallon U15 EM-kultaa

Kuvaaja: Annika Paananen

Suvereeni suoritus EM-kisoissa toi kultamitalin Suomeen. Nella Nyqvist kukisti tänään alle 15-vuotiaiden EM-kisojen loppuottelussa turkkilaisen Ravza Bodurin selkein numeroin 21-18 21-13.

Nellan valmentajina kisassa toimivat Jyri Aalto ja Mathilda Lindholm. Mathilda Lindholm on suomalaisen sulkapallon edellinen nuorten euroopanmestari. Hän voitti parinsa Iikka Heinon kanssa sekanelinpelin alle 17-vuotaiden Euroopan mestaruuden vuonna 2011.

-Nella pelasi erittäin hienosti koko kisan läpi. Jyrin kanssa valmennettiin yhdessä perjantain ja lauantain pelit. Tänään itse valmensin. Nella on kiva valmennettava, sillä hän osaa hyvin ottaa ohjeita vastaan, Mathilda Lindholm kommentoi Ranskasta.

-Nellan voitosta tulee paljon muistoja mieleen siitä, kun Iikan kanssa voitettiin EM-kisat. Mun uralla se on ollut hienoin voitto. Oli nyt todella kiva saada valmentaa Nellaa samanlaiseen hienoon suoritukseen. Tiedän miltä se tuntuu ja nyt siitä pitää nauttia. Nellan äiti Saara Hynninen oli Portugalissa valmentamassa minua ja Iikkaa, kun me voitettiin 2011. Se on aika hauskaa, että nyt Saara myös oli täällä mukana ja minä valmensin hänen tytärtään voittoon, niin kuin Saara teki kun me voitettiin, Mathilda Lindholm pohtii.

Semifinaalissa Nyqvist kaatoi kisan ykköseksi sijoitetun venäläispelaajan Galina Mezentsevan 18-21 17-21.

-Minulla oli etukäteen tavoitteena voittaa koko kisa, en kuitenkaan uskaltanut uskoa, että menisi näin hyvin, vaikka tiesinkin olevani hyvässä kunnossa. Peli tanskalaista Tommerupia vastaan oli minulle henkisesti vaikea, kun olin jo hänet kerran ennen voittanut. Sen pelin jälkeen sain lisää uskoa omaan tekemiseen ja pelini vapautui, tuntui, että paransin peli peliltä. Ensimmäisenä päivänä en pelannut hyvin ja olin hermostunut. Tuntuu tietenkin mahtavalta voittaa! Nella Nyqvist kommentoi Ranskasta.

-Voittoni takana on tosi hyvä ja vahva tiimi, johon kuuluvat perhe, sukulaiset, harjoitusvastukset ja seurani Helsingfors Badminton Club. Ilman heidän tukeaan, kannustusta ja minuun uskomista ei tämä olisi ollut mahdollista. Erityiskiitos kaikille minua auttaneille, Mathilda Lindholmille hyvästä valmennuksesta. Olet aina ollut tukenani. Outi-mummille, joka on auttanut kaikessa aina, hän erimerkiksi pienensi pelihameet ennen kisaa ja paljon muuta.

-Harjoitusvastuksista: Vena, Rusama, Tuikku, Nysse, joita vastaan sain pelata kovia matseja. Ja tietenkin Timppa, joka on jaksanut uskoa minuun. Lopuksi vielä kiitos U15-valmentajalle Jyri Aallolle mahtavasta avusta ja tuesta kisan aikana, Nella päättää.