OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

VRT valmistautuu jääspeedwayn PM-finaaliin

Varkaus Racing Team valmistautuu ahkeralla talkootyöllä 7.3. Tykkitien speedwaystadionilla ajettavaan jääspeedwayn pohjoismaidenmestaruusfinaaliin.

Erittäin leuto talvi on kiusannut jääspeedwaygladiaattoreita. Tammikuussa Kauhajoella piti ajaa MM-karsinta ja tulevana viikonloppuna piti samalla radalla ratkaista SM-mitalien kohtalo. Leuto sää aiheutti MM-karsinnan peruuntumisen ja SM yritetään ajaa maaliskuun loppupuolella.

Osansa lämpimästä talvesta on saanut myös Varkaus. Juuri nyt lämpötila on suojan puolella. Kova, välillä ympäri vuorokautinen talkootyö radan eteen kantaa nyt hedelmää.

– Tällä hetkellä jäätä on riittävästi, keskimäärin jään paksuus radalla on n. 20 senttiä. Pari päivää sitten tuli muutama senttimetri lunta. Se antaa suojaa jäälle, toteaa VRT:n puheenjohtaja Appe Mustonen.

– Talkoolaiset ovat tehneet mahtavan työn! Kun tuossa tovi taaksepäin oli pikku pakkasta, niin ajettiin ohuen ohutta vesikerrosta ja sillä tavoin saimme kasvatettua jään paksuutta, kehuu Mustonen talkooväkeä.

– Vaikka nyt on lämmintä, niin tällä hetkellä ei isoa huolta ole. Sääennusteet lupaavat sään kääntyvän pakkaselle viikko ennen kisaa. Silloin ehtii paikata, jos jää tästä radikaalisti ohenee, jatkaa Appe.

Teksti Tomi Nevanperä, Varkaus Racing Team