OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuntokeskiviikko! Tiesitkö näitä asioita kehonrakennuksesta?

Kehonrakennus on suosittu laji kaikkialla maailmassa monesta eri syystä. Kehonrakentajia on ollut jo antiikin Kreikassa, sekä tietysti muinaisessa Egyptissä. Kehonrakennus on kuulunut vahvasti ihmiskunnan harrastuksiin ja ammatteihin jo kauan. 1900-luvun alussa siitä alkoi kehittyä se kauneuden ja kehon tasapainoisuuden laji, johon se on tullut nykyisin.

Yksi kehonrakennuksen tunnetuimmista henkilöistä oli saksalainen Eugen Sandow. Hän kiinnostui kehonrakennuksesta tutustuessaan sirkukseen hyvin nuorena ja myöhemmin siirtyi opiskelemaan voimamies Ludwig Durlacherin oppeja. Jo vuonna 1902 Sandow järjesti ensimmäiset kehonrakennuskilpailut, jossa hän toimi yhtenä tuomarina.

Kehonrakennus on lähtökohtaisesti urheilulaji, jossa tärkeää on löytää tasapaino kehon lihaksistossa niin, että keho on symmetrinen, mutta samalla treenattu. Lihasten tulee olla muodokkaita ja kehon tulee seurata klassisia kauneusihanteita. Kehonrakennus on kuitenkin siitä mielenkiintoinen laji, että siinä voi maailmanluokan tasolla kilpailla vielä minkä ikäisenä tahansa.

Mr. Olympia-kilpailut ovat kehonrakennuksen huipputapahtuma, jossa saavutettua ensimmäistä sijaa arvostetaan kaikkialla. Mr. Olympiassa on kilpaillut vuoden 1965 jälkeen, jolloin kisa pidettiin ensimmäistä kertaa useita tuhansia kisaajia, jotka pyrkivät saamaan tämän arvostetun palkinnon. Vanhin Mr. Olympiassa kisannut henkilö on ollut 53-vuotias ja nuorin voittaja on ollut vain 21-vuotias.

Kehonrakennus voikin olla pelkkä harrastus tai se voi olla myös intohimo. Se sopii niin naisille, kuin miehillekin ja on olemassa monia eri tapoja päästä huippukuntoon. Jokainen ihminen on yksilö ja tästä syystä on tärkeää, että kehonrakentaja löytää parhaimmat treenimahdollisuudet juuri itselleen ja hänellä on ruokavalio suunniteltu juuri sopivaksi. Lisäksi valmentajalla on iso merkitys, erityisesti kisoissa.

OHO Live TV:llä on useita kehonrakentajia, joiden elämää voi seurata eri ohjelmien kautta. Tutustu esimerkiksi Tapella kylässä-ohjelmaan, jota vetää kehonrakennuksen maailmanmestari Tapani Valkonen. Lisäksi keskiviikkoisin päästään kuntosalin lumottuun maailmaan, kun kello 19 alkaen kanavalle pärähtää TG Top Guns ja The Möykyn parhaat palat.