OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Eurovision-laulukilpailu saattaa olla vaakalaudalla koronaviruksen takia

Koronavirus on alkanut heittää tummaa varjoa vuoden 2020 Eurovision-laulukilpailun ylle, joka järjestetään Rotterdamissa toukokuussa. Uutistoimisto Reuters kertoo, että yksi euroviisujen järjestäjätahoista pohtii tällä hetkellä koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta ja sen vaikutuksia kilpailulle. Aikaisemmin tällä viikolla Hollannin terveysviranomaiset kertoivat, että 86-vuotias mies kuoli Rotterdamissa koronavirukseen. Lauantaihin mennessä Hollannissa on vahvistettu yhteensä 128 tartuntaa.

Hollantilainen yleisradioyhtiö NPO, joka järjestää Euroviisut tänä vuonna, ei ole kommentoinut mahdollisten vaihtoehtojen sisältöä, mutta yhtiön edustaja ei kuitenkaan tällä hetkellä usko kilpailun peruuntumiseen.

NPO edustaja kommentoi tilannetta seuraavasti:

”Tällä hetkellä on liian aikaista kommentoida näitä mahdollisia vaihtoehtoja, koska ne riippuvat tulevan ajanjakson kehityksestä. Keskitymme edelleen unohtumattoman Eurovision-laulukilpailun tuottamiseen.”

Suuria yleisötapahtumia on peruttu ympäri maailman, mutta toistaiseksi Hollanti ei ole rajoittanut yleisötapahtumien järjestämistä. Reutersin mukaan Tanska ilmoitti perjantaina, että se järjestää omat euroviisukarsintansa ilman yleisöä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Mikäli  Euroviisut päätetään perua, vahingoittaisi se huomattavasti Alankomaiden turisimia, sillä tuhannet fanit ovat jo varanneet lippuja, lentoja ja majoitusta kaupunkiin.