OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Aksel Kankaanranta on Suomen Euroviisuedustaja!

Aksel Kankaanranta voitti eilen Tampereella järjestetyn UMK-finaalin ja on nyt Suomen euroviisuedustaja. Suomea Rotterdamissa toukokuussa järjestettävään kilpailuun Aksel Kankaanranta lähtee edustamaan kappaleellaan Looking Back. Finaalitaisto oli varsin tiukka ja toisen paikan kilpailussa sai ennakkosuosikiksi rummutettu Erika Vikman.

Kansainvälisen raadin ja yleisön antamien äänten yhteenlaskettu pistesaldo Kankaanrannalla oli 170 ja toiseksi tulleella Vikmanilla pisteitä oli yhteensä 157. Kankaanranta kiilasi niukasti Vikmanin ohi yleisöäänissä ja lopulta kaksikon välille jäi eroa siis vain vaivaiset 13 pistettä.

Edustaja valittiin pisteillä, jotka tulevat puoliksi yleisöäänistä ja puoliksi kansainvälisen raadin äänistä. Kansainvälisen raadin muodostaa vuosittain 32 muusikkoa ja euroviisufania kahdeksasta Euroopan maasta: Ruotsista, Bulgariasta, Espanjasta, Virosta, Isosta-Britanniasta, Venäjältä, Saksasta ja Hollannista.

Uuden musiikin kilpailun finaalissa Suomen euroviisuedustajan paikasta kisasivat kappaleillaan:

Aksel Kankaanranta – Looking Back

Tika – I Let My Heart Break

Erika Vikman – Cicciolina

F3M – Bananas, Sansa – Lover View

Catharina Zühlke – Eternity