OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Takatalvi yllätti etelä-Suomen – onneksi vain väliaikaisesti

Tässä päiväunieni ohessa tein mielenkiintoisen havainnon – parvekkeeltani käsin tietysti. En itse pidä ulkoilusta, saan lähes aina ulkoillessani pelon tunteen, joka saa minut maukumaan ja sinkoilemaan – siksi pysyttelen mieluiten sisätiloissa. Lasken parvekkeeni siis sisätiloiksi, sillä se on lasitettu, lämmin ja mukava.

Niin, eli havaitsin aamulla ulkona jotakin erikoista, maa oli kokonaan valkoinen! En millään saanut ensiksi päähäni, mitä tuo valkoinen on. Kunnes muistin sen erään ulkoilukerran. Kaksi vuotta sitten olin pihallamme hihnassa ja nuuskin tuota valkoista höttöä. Se meni nenääni ja aivastin. Hrrrr, se oli kylmää. En pitänyt siitä ollenkaan ja aloin maukumaan niin kovaa kuin pystyin. Liukastelin paikallani yrittäessäni pinkoa tilannetta pakoon, jolloin omistajani nosti minut syliin ja päivitteli: ”Ei tainnut olla Matin juttu tuo lumi.” L U M I. Se se oli.

Oli todella kummallista, että sitä lunta oli nyt kaikkialla. En ole pitkään aikaan nähnyt koko lunta! Onneksi sitä ei pääse pahimmassakaan tapauksessa minun parvekkeelleni.

Koko aamuun ei näkynyt eikä kuulunut yhtään pikkulintua. Ne olivat varmasti säikähtäneet myös tuota lunta – pahemmin kuin minä tietysti. Yhtään hiirtäkään ei näkynyt. Näin parvekkeeltani, kun yhdelle rekulle kävi samalla lailla lumen kanssa kuin minulle – tosin rekku reagoi paljon dramaattisemmin kuin minä.

Kaikkien onneksi lumi oli sulanut jo puoleen päivään mennessä – tilanne siis ohi.

– Toimittaja Matti Kissa