OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomessa syödään kesällä 60 miljoonaa pakettia grillimakkaraa

Urbaanin parvekegrillaajan ei kannata koetella naapurisopua

Sekö se keväinen tuoksu meidän parvekkeella on… mmm… makkara. -Mattikissa

Etelä-Suomen talven lumettomuus on aikaistanut kevään tuloa useilla viikoilla. Tästä ovat merkkeinä jo maaliskuussa kukkansa avanneet leskenlehdet ja sinivuokot. Yksi varma kevään merkki on se, kun grillit kaivetaan varastoista esille. Grillaaminen on mukavaa puuhaa ja siihen on monilla nyt myös enemmän aikaa. Jos ei ole omaa pihaa, niin parvekkeellakin grillaaminen onnistuu mainiosti, kunhan muistaa urbaanin grillauksen pelisäännöt. Grillimakkara on suosituin grilliherkku. Kesäkaudella suomalaiset syövät 60 miljoonaa pakettia grillimakkaraa.

OHO, voisikohan Whiskas tehdä kissoille grillimakkaraa? -Mattikissa

Suomessa jokainen syö seitsemän pakettia grillimakkaraa vuodessa

Helpoin, nopein ja taatusti maistuva grillien kevätherkku on grillimakkara. Kesäkaudella, toukokuusta elokuuhun, Suomessa syödään 21 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Joka päivä Suomen kesägrilleissä paistuu 490 000 pakettia makkaraa. Vaikka tulevan kesän uutuusmakkarat eivät ole vielä tulleet kauppoihin, niin valikoimaa on silti tarjolla runsaasti.

“Ympärivuotinen grillaaminen on lisääntynyt viime vuosina paljon. Tämä näkyy myös kauppojen grillimakkarahyllyillä. Muun muassa käsin tehtyjä artesaanimakkaroita ja raakamakkaroita on tarjolla ympäri vuoden. Tällaisia ovat esimerkiksi HK Maakarit-sarjan Huberin Huilu tai raakamakkara Livornon Luigi”, kertoo HK Scanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo.

HK: ”Julistamme grillauskauden avatuksi!”

Minäkin julistan!! Jos saan maistiaisen? -Mattikissa

Kun kevät alkaa aikaisin, myös grillauskausi alkaa aikaisin. Useimmat grillaavat aikaisin keväästä myöhäiseen syksyyn. Joka kymmenes grillaa ympäri vuoden.

“Tänä keväänä grillauskauden aikaiseen aloittamiseen vaikuttaa kauniin sään lisäksi se, että kotona vietetään nyt poikkeuksellisen paljon aikaa ja monet haluavat päästä laittamaan ruokaa ulos pois keittiöstä. Grillaaminen on myös hauskaa ja rentouttavaa ajanvietettä koko perheelle. Siksi nyt on juuri oikea aika julistaa grillauskausi avatuksi”, iloitsee Terimo.

Urbaani parvekegrillaaja huolehtii myös naapureiden viihtyvyydestä

Parvekkeella grillaamista ei ole erikseen kielletty laissa. Taloyhtiö voi kuitenkin päättää järjestyssäännöistä, joissa parvekkeella grillaaminen kielletään. Täyskiellolla ei usein päästä parhaaseen lopputulokseen, joten asiaan liittyvä ohjeistus taloyhtiössä on tärkeää. Ohjeistusta on syytä noudattaa, jotta grillin sijaan ei tule kuumentaneeksi naapureiden tunteita.

Parvekkeelle sopivin grilli on sähkögrilli, joka on paloturvallisempi, kuin esimerkiksi kaasu- tai hiiligrilli. Sähkögrillit ovat usein myös kooltaan pienempiä ja siksi mainioita pienellekin parvekkeelle. Parvekegrillaukseen kannattaa valita nopeasti kypsyviä grillattavia, jolloin minimoidaan myös mahdolliset käry- ja savuhaitat naapureille.

Juu, minun omistajillani on sähkögrilli, mutta maukumisestani huolimatta minulle ei ole grillattu pikkulintuja eikä ulkonavipeltäjiä hiiriä. -Mattikissa