OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähde: pexels.com

Paluu yksinkertaisuuteen: Tämä Instagram-trendi kestää aikaa

Instagram on uusien trendien temmellyskenttä, jossa valttia ovat räväkkyys ja viimeisen päälle huolitellut kuvat. Joskus pukeutumisessakin on silti hyvä palata perusasioihin. Minimalismin puolesta liputtavalla @simplicitycityllä on jo yli 130 000 seuraajaa. Tili on haalinut lisää faneja sitä mukaan, kun ihmiset ovat kyllästyneet tuijottamaan täydellisiä, Facetunella rankasti käsiteltyjä selfieitä. Tilin perustaja Nicole Rice julkaisee valokuvia oikeista ihmisistä, joiden kauneus kumpuaa heidän luonteestaan ja pienistä epätäydellisyyksistä. 

Tili on täynnä kuvia muodin arkistoista, vanhoista mainoksista ja elokuvista, pääasiassa 70-, 80- ja 90-luvuilta. Niitä yhdistävä tekijä on yksinkertaisuus. Sen sijaan, että joukosta pyrittäisiin erottumaan mahdollisimman räväköillä asuilla, kuvien kaunottaret edustavat huoletonta tyyliä ja ajatonta klassisuutta.

– Siinä on kyse luonnollisesta meikistä, poikamaisista silueteista, eleganssista ja siitä, että tuntee olonsa mukavaksi omassa kehossaan, Rice listaa rakastamansa tyylin ominaispiirteitä. 

Kuvastossa toistuvat minimalismin suuret muoti-ikonit, kuten Carolyn Bessette, Jackie O, Joan Didion, Jane Birkin, Sofia Coppola ja Joni Mitchell. Heidän asunsa koostuvat yksinkertaisista ja laadukkaista vaatekappaleista, mutta tylsiä ne eivät missään nimessä ole. Yksityiskohdat, kuten näyttävät huivit ja hatut, tuovat yksilöllisen silauksen jokaiseen asuun.

https://www.instagram.com/p/B88lbT0pq0c/

Ricen mukaan minimalistinen estetiikka on jälleen viime aikoina kasvattanut suosiotaan. Jopa it-tytöt Alyssa Coscarelli ja Stella von Senger lukeutuvat @simplicityn uskollisiin faneihin.

– Luulen, että minimalismi saattaa olla vastareaktio ruma-trendin nousuun. Toisinaan me tapaamme tehdä asioista liian monimutkaisia, hän sanoo. 

Ricen mukaan jokainen voi henkilökohtaisesta tyylistään riippumatta ammentaa oppeja minimalismista. Kun kaapin perustana on aikaa kestäviä ja helposti yhdisteltäviä vaatteita, on pukeutuminen tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sujuvampaa.

– Kun mennään vuosikymmeniä taaksepäin, yleensä juuri ne simppeleimmät lookit ovat niitä, jotka näyttävät edelleen freesiltä ja ajattomalta.

https://www.instagram.com/p/B1G09HApjBy/

Ajattomuutta nykyaikaan

Vaikka muotiteollisuus elää trendeistä, löytyy joukosta aina pelkistettyä estetiikkaa suosivia brändejä. Rice nostaa nykyaikaisista toimijoista esiin muun muassa Lemairen, The Row’n, Totêmen ja Trademarkin, joiden luomusten hän uskoo kestävän aikaa. Sellaisten vaatteiden pariin hän huomaa ainakin itse aina palaavansa.

– Tämä vuosi on jo tähän mennessä ollut ylivoimaisen häkellyttävä monistakin eri syistä, ja siksi rakastan tätä rauhoittavaa estetiikkaa. Itse muodin ohella rakastan sitä, että tämän estetiikan ajava voima on se, että vaalitaan pieniä, yksinkertaisia asioita. Sitä, kun pääset pukemaan sandaalit jalkaan. Vanhan pellavamekon tai villatakin painoa. Auringonpaisteen tunnetta ihollasi, kun pääset taas käyttämään shortseja, tai ylisuuren miesten paidan hihojen käärimistä. Olipa tyylisi mikä tahansa, yksinkertaisuuden vaalimisessa on niin paljon opittavaa ja rakastettavaa, Rice maalailee.

https://www.instagram.com/p/BkCydzwFWAC/
https://www.instagram.com/p/Brptsj3Fo3X/
https://www.instagram.com/p/Bsp_yGeF-TR/
https://www.instagram.com/p/BqKT9w2lwwt/
https://www.instagram.com/p/BsX8CxyFZJL/
https://www.instagram.com/p/BvBzF9RF4-h/

Lähde: Who Wear What, Instagram