OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

KysymysKylpy – Ensimmäisenä kylpemään pääsee ratamoottoriurheilija Ulla Kulju

Tänään on historiallinen päivä, ihka ensimmäiseen KysymysKylpyyn pulahtaa upea maailmanmestari Ulla Kulju. Ulla sai kymmenen erikoisen kysymyksen kylvyn, tästä positiivisesta naisesta saa energiaa! Nyt Kylpyyn!

Olen Ulla Kulju, 33-vuotias kahden lapsen äiti, mekaniikkasuunnittelija ja vammaisten ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari vuodelta 2017. Tavoitteena on uusia mestaruus vielä tulevaisuudessa ja nauttia elämästä.

Mikä on suurin unelmasi?

Suurin unelmani on, että saan elää vanhaksi ja kertoa kaikesta tästä siististä mitä oon elämäni aikana tehny, omille lapsenlapsille. Matkalla siihen haluan auttaa ja inspiroida muita ihmisiä omalla tekemiselläni ja näyttää ettei mikään ole mahdotonta.

Miten poikkeusolot ovat vaikuttaneet sinuun moottoriurheilijana?

Poikkeusolot ovat tottakai vaikuttaneet kalenteriini, sillä moni kisa ja tapahtuma on peruttu. Olen kuitenkin nähnyt asian positiivisena, sillä nyt minulla on huomattavasti enemmän aikaa perheelleni ja omille pienemmille harrastuksille kuten piirtämiselle ja askartelulle. Toki harmittaa ettei treenaamaan pääse radalle ja että kisat ovat peruuntuneet tai siirtyneet. Toisaalta sitten taas nyt on hyvää aikaa rakentaa pyörä viimeisen päälle kuntoon ja pitää kuntoa yllä muilla tavoin.

Entäs äitinä?

Äitinä tottakai on huolissaan että omat lapset on turvassa virukselta ja koska vastuu lasten koulunkäynnistä ja opiskelusta on siirtynyt opettajilta vanhemmille, on tämä tuonut mukanaan paljon uusia juttuja. Pakko sanoa, että aika kivasti kyllä kouluhommat toimii etänä peruskoululaisille ja hyvin on saatu aika kulumaan vaikka kotosalla kökötelläänkin.

Mikä on suurin saavutuksesi?

Suurin saavutukseni… tämä onkin hankala. Olen saavuttanut paljon ja ne on kaikki olleet minulle isoja asioita. Mestaruuden voittaminen, linnan juhliin pääseminen, perheen perustaminen, työuralla menestyminen jne. Ehkä se on kuitenkin se, että olin maailman ensimmäinen alaraajahalvaantunut nainen, joka ajoi kilpaa moottoripyörillä ratamoottoripyöräilyssä. Sitä ei pysty kukaan pistään paremmaksi niin ehkä se on se suurin.

Mikä on ollut positiivisin asia mitä sinulle on tapahtunut poikkeusolojen vallitessa?

Positiivisin asia mitä poikkeusolojen aikaan on tapahtunut… hmm… mieheni sai ns. terveen paperit viikko sitten. Hän sai talvella aivoinfarktin ja se tottakai vaikutti perheeseemme suuresti. Se, että lääkärit sanoivat, että infarktin aiheuttanut nikamavaltimon repeämä on parantunut, oli helpottava ja erittäin positiivinen uutinen.

Mikä oli haaveammattisi lapsena?

Haaveammattini lapsena oli lentäjä. Onneks tuli aikuisiällä sitten testattua tuota lentämistä varjoliitimellä ja huomasinkin että pelkään korkeita paikkoja… hahhaha…

Onko sinulla ollut poikkeusoloissa tylsää? Jos on, niin miten lievität sitä? Jos ei, niin kerro vinkkisi, miten olla tylsistymättä ?

Aika vähän on ollut tylsää kyllä. Teen töitä etänä joten arkipäivät ja virka-aika menee siinä mukavasti. Illat katselen mielelläni Netflixistä hyviä sarjoja tai leffoja, piirrän, leikin lasten kanssa, 3D mallintelen osia pyörään tai huvikseen. Touhuilen pihatöissä tai tallissa pyörän kimpussa. Tykkään yleensäkin viettää aikaa kotona, joten tämä on ollut ihan mukavaakin.

Mikä eläin vastaa eniten luonnettasi ja miksi?

Mikä eläin vastaa eniten luonnettani… hmm… Oottepas keksiny ihanan erikoisia kysymyksiä 😀 Ehkä mä samaistun eniten oravaan. Oon utelias, vilkas ja äkkinäinen liikkeissäni. Sinkoilen vähän sinne tänne ja jemmailen tavaroitani ihan vaan et voin sit unohtaa mihin jonku asian jemmasin talteen… Hehehhe…

Montako käyttötarkoitusta keksit vessapaperirullille? Esimerkkejä ?

Jahas. Vessapaperirullat. No niistä saa ainakin hyvät kiikarit ku askartelee lapsille. Sit jos niitä liimaa yhteen kasan ja laittaa esim laatikkoon lappeelleen koko hässäkän nii saa esim sukkiksille hyvän järjestelylokerikon. Onhan näitä ideoita. Varsinkin askartelussa noita tulee kyllä käytettyä vaikka kuinka. Helposti vois keksii 10 tai ylikki 😀

Ketä pidät esikuvanasi?

Mulla on paljon esikuvia, joita ihailen eri syistä. Mika Häkkinen, Mary McGee, Maria Herrera. Moni kuuluisuus päälle, joissa ihailen jotain tiettyä juttua tai tapaa tai näkökulmaa. Mut nään myös, et ne on jotenkin kaukaisia kaikki, en tunne niitä henkilökohtaisesti jne. Joten eritoten pidän mun esikuvana yhtä mun parhaimmista ystävistä, Jani ”SuperJanza” Vaahteraa. Hän oli myös niitä ekoja RR kuskeja, joihin tutustuin kun alotin ite ajamisen ja Janza on auttanu ihan sikana matkan varrella. Hän on upea ystävä ja ihailen häntä suuresti.

Ullan terkut lukijoille!