OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Mitä ihmettä, vahingoittaako ilmakuivaaminen sittenkin hiuksia?

Kaikki tietävät, että rankka lämpökäsittely voi vahingoittaa hiuksia. Siksi moni hiustensa kunnosta huolehtivat jättääkin föönin kylpyhuoneen kaappiin ja antaa hiusten kuivua luonnollisesti aina, kun siihen on mahdollisuus. Ilmakuivaaminen vie aikaa, mutta se on aikansa väärti, eikö niin? Ei välttämättä, asiantuntijat sanovat.

Hiusten kuivaaminen ilman föönin apua on kaksipiippuinen juttu. Ilmakuivatettelun ajatellaan olevan hiuksille lämpökäsittelyä parempi ja hellävaraisempi vaihtoehto. Muotoilulaitevalmistaja GHD:n ammattilaiset kuitenkin muistuttavat, että hiukset ovat haavoittuvaisimmillaan märkinä.

Julkkisten rakastama hiusstylisti ja GHD:n lähettiläs Adam Reed selittää, että hiukset voivat imeä vettä jopa 30 prosenttia omasta painostaan vastaavan määrän. Reedin mukaan vesi turvottaa hiusta ja avaa sen pintakerroksen, altistaen sen vaurioille. Mitä kauemmin turvotus jatkuu, sitä enemmän rasitusta hiuskeratiini joutuu kestämään. Varsinkin, jos hiuksia lähdetään tällöin harjaamaan, ovat katastrofin ainekset koossa.

– Älä anna hiustesi kuivua luonnollisesti. On täysi myytti, että tämä olisi hyväksi hiuksillesi, varoittaa Reed, jonka asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Ellie Goulding ja Diane Kruger.

Tekniikka haltuun

On totta, että kuumuus rasittaa ja kuivattaa hiusta, joten liian kuumalla föönillä hiusten kimppuun ei pidä käydä. GHD:n varatoimitusjohtajan Tim Mooren mukaan oikea tekniikka on hiusten kuivaamisessa kaikki kaikessa.

Moore kertoo, millainen on hellävävarainen kuivausmenetelmä.

– Aloita puristelemalla ylimääräinen vesi hiuksista pyyhkeellä, hän sanoo.

Vältä hankaamista. Paitsi että se tekee hiuksista pörröiset, se voi aiheuttaa hiuksille peruuttamatonta vahinkoa ja johtaa kaksihaaraisiin.

Kun hiukset ovat pyyhekuivat, suihkuta niihin lämpösuojan sisältävää tuotetta, joka suojaa hiuksia käsittelyn aikana. Valitse föönin viilein mahdollinen lämpöasetus ja aloita kuivaaminen. Muista liikutella hiustenkuivainta, jotta hiukset eivät pala.

Sitä mukaa, kun hiukset kuivuvat, lämpötilaa voidaan nostaa.

– Kun alat tuntea, että hius lämpenee, se on merkki, että hiustenkuivaimen lämpöä voi nostaa. Viimeistele muotoilu korkeimmalla lämpöasetuksella, Moore ohjeistaa.

Lähde: Cosmopolitan, Instagram