OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Taekwondo-ammattilainen Roosa Närhi potkaisee käyntiin toisen KysymysKylvyn

Olen Roosa Närhi, paljasjalkainen turkulainen toispuolt jokkee (eli tältä puolelta!). Olen yli puolet elämästäni käyttänyt taekwondon ja liikunnan parissa eri rooleissa. Aluksi harrastajana, sitten urheilijana ja nykyisin ammattivalmentajana turkulaisen Budokwai Taekwondon valmennuspäällikkönä. Parhaimmiksi urheilusaavutuksiksi voisi lukea tusinan suomenmestaruutta, muutaman pohjoismaiden mestaruuden, opiskelijoiden EM-kilpailuiden hopeamitalin, aikuisten EM-kilpailuiden 5-sijan ja maailmanranking 44-sijoituksen. Kovimmaksi saavutukseksi sanoisin kuitenkin 15-vuoden kilpauran ja harrastuksesta ammatin luomisen.

Missä haluaisit olla nyt? Ja miksi?

Haluaisin oikeastaan olla ihan missä tahansa muualla paitsi kotisohvalla 😀

Oudoin tapa, mikä sinulle on muodostunut poikkeusoloissa?

Pakkomielle siivoamiseen. Saan lähes päivittäin puuskan hinkata keittiön kaappeja kiiltäviksi tai järjestää vaatteita KonMari -tyyliin.

Ketä ihmistä ihailet eniten tässä maailmassa ja miksi?

Omaa äitiä, hän on fyysisesti todella huonossa kunnossa, mutta silti hauskimmat vitsit ja positiivari -lauseet tulee nimenomaan hänen suustaan. Siitä saa todellista mallia sille, miten asioista löytyy aina valoisakin puoli.

Montako wc-paperi-haastetta olet saanut – entäs toteuttanut?

En kehtaa näinä aikoina ostaa WC-paperia, joten suurin WC-paperihaaste on hiipparoida kaupassa paperihyllylle ja selvitä sieltä kassalle.

Montako wc-paperirullaa varastostasi löytyy?

Kaksi rullaa. Seuraava haaste häämöttääkin jo nurkan takana…

Mikä on ensimmäinen muistosi Taekwondosta?

Se miten kahden kaverini kanssa menimme alkeiskurssille 17-vuotta sitten ja rakastuin lajiin, vaikka en yhtään ymmärtänytkään mikä koko lajin idea on.

Mitä positiivista poikkeustilanne on tuonut sinulle ja Taekwondolle?

Poikkeustilan paras puoli on ollut pysähtyminen ja sen antama mahdollisuus luoda aivan uutta toimintaa, josta uskon olevan hyötyä vielä poikkeusajan päätyttyäkin niin itselleni, kuin myös taekwondoseuralle.

Mitä ajattelit ensimmäisenä tänään?

“Söisinkö aamupalaksi munia vai puuroa” – hyvä ruoka, parempi mieli!

Onko poikkeusolojen ilmentymänä kissastasi muodostumassa Taekwondon mestari? Jos ei, niin mitä voisit kuvailla tilanteen ilmentymäksi elämässäsi?

Ehkä ilmentymänä olen itse ottanut mallia kissasta -päikkärit tai parit päivässä on paras kauneusrutiini.

Kuka supersankari haluaisit olla?

Katto-Kassinen(onkohan hän supersankari?). Salainen paheeni on nimittäin kävelyllä vilkuilla (pitkältä etäisyydeltä, ei hätää!) puutaloalueen ikkunoista sisälle ja ihastella erilaisia sisustusratkaisuja ja tunnelmia. Jos olisin Katto-Kassinen, niin voisin tehdä tämän myös kerrostalojen kohdalla 😀

Roosan terkut lukijoille!