OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vihreät superfoodit osaksi ihonhoitoa

Erilaiset vihermehut ja -smoothiet ovat Instagramin rakastamia terveyspommeja. Lehtivihannesten syömisellä on lukuisia hyötyjä, jotka näkyvät koko kehossa. Vihreitä supefoodeja kannattaa lastata paitsi lautaselle, myös omaan ihonhoitorutiiniin. Ne muun muassa auttavat ihoa taistelemaan ulkoisia stressitekijöitä, kuten saasteita vastaan, ja vilkastuttavat solujen toimintaa.

Biokemisti ja ihonhoitobrändi Elequran perustaja Nausheen Qureshi kertoo, että monet alkuperäiskansat ovat jo pitkään hyödyntäneet vihreitä kasveja ihonhoidossa. Viime aikoina muun muassa avokado ja lehtikaali ovat löytäneet tiensä myös kosmetiikkavalmistajien tehotuotteisiin.

Parsakaali

Kuva: pexels.com

Parsakaali on arkinen näky lautasella, mutta kaikki eivät ole tietoisia sen supervoimista ihonhoidossa. Parsakaalin siemenuute onkin yhä useamman ihonhoitotuotteen tähti. Se sisältää luonnostaan paljon C-vitamiinia, joka auttaa tasoittamaan ja kirkastamaan ihoa, sekä lukuisia muita ihoa helliviä antioksidantteja. Parsakaalin Omega-3-rasvahapot puolestaan ehkäisevät tulehduksia.

– Se on rakenteeltaan hyvin samankaltainen kuin jojoba. Se imeytyy erittäin nopeasti, eikä se tunnu rasvaiselta, sanoo Qureshi.

Kosmetiikassa sitä käytetään yleensä vahvistamaan ihon luonnollista suojaa ja torjumaan vapaita radikaaleja.

Lehtikaali

Instagramin käyttäjät eivät ole voineet välttyä viime vuosien lehtikaalivillitykseltä. Tummanvihreällä superfoodilla on myös ihonhoidossa käytettynä lukuisia hyötyjä. Lehtikaali sisältää runsaasti A-, B-, C- ja K-vitamiineja, sekä antioksidantteja ja fytoravinteita.

A-vitamiini auttaa uudistamaan ja vahvistamaan ihoa. K-vitamiini soveltuu esimerkiksi aknearpien hoitoon. Fytoravintesta on hyötyä koko keholle, mutta ihon kuntoon ne vaikuttavat muun muassa tehostamalla kollageenin tuotantoa ja rauhoittamalla tulehduksia.

Avokado

Kuva: pexels.com

Millenniaalien suosikkihedelmä sopii myös ihonhoitoon.

– Avokadossa on lukuisia rasvahappoja, jotka auttavat tasapainottamaan ja suojaamaan ihoa, sanoo Qureshi.

Avokadon rasvat tuovat kuivalle iholle kosteutusta ja tervettä hehkua. Se ei tuki ihohuokosia ja se soveltuu herkänkin ihon hoitoon. Avokadoa kannattaa kokeilla myös hiustenhoidossa.

Rohtosammakonputki

Vähemmän puhuttu superfood on centella asiatica, eli suomalaisittain rohtosammakonputki. Antioksidantteja täynnä olevaa kasvia on käytetty aasialaisessa keittiössä ja lääketieteessä vuosikausia. Hiljattain se on noussut parrasvaloihin myös korealaisessa kosmetiikassa, kiitos sen kosteuttavien ja rauhoittavien ominaisuuksien.

– Sillä on sanottu olevan myös antimikrobisia ominaisuuksia ja se auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, Qureshi lisää.

Monissa kosmetiikkatuotteissa sitä käytetään yhdessä aloe veran kanssa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa.

Älä unohda värikästä lautasta

Tropic Skincaren perustaja Susie Ma uskoo ravinnepitoisten ruokien voimaan ihonhoidossa. Hänen ihonhoitotuottessaan näkyvät samat superfoodit kuin hänen lautasellaan. Hän muistuttaa kuitenkin, että ravintorikkaista kasviksista saadaan parhaat kauneushyödyt, kun ne kuuluvat sekä kauneudenhoitoon että ruokavalioon.

– Jos sinulla ruokavaliosi on epäterveellinen, ei mikään superfood-seerumi voi korjata kaikkia vahinkoja. Eiväthän kosteustusvoiteetkaan korvaa vedenjuontia. Ihonhoito toimii terveellisten elämäntapojen ja ruokavalion jatkeena ja tehostaa niiden vaikutuksia, hän sanoo.

Lähde: Vogue