OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kokeile näitä terveellisiä suklaisia vappudonitseja!

Vappuna syödään perinteisesti munkkeja ja juodaan simaa, mutta mitä jos haluaa juhlia vappua terveellisimmin? Kehitin vapuksi terveellisen donitsireseptin, joka valmistuu helposti ja nopeasti.

Raaka-aineet (12 kpl):

-Vajaa 2 dl proteiini & pähkinä & siemen -sekoitus (käy myös mikä vain herajauhe)

-4 rkl raakakaakaojauhe

-1 dl kaurahiutale (puolet kokonaisina hiutaleina, puolet murskattuna)

-1 tl leivinjauhe

-2 dl soijamaito (myös esim. kookos- ja kauramaito käy)

-3 kananmuna

-1 banaani

Voiteluun:

-Kookosöljy

Koristeeksi:

-Kookosmanna

-Kaakaonibsit

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään survimella, paitsi 0,5 dl kaurahiutaleita. Lisää ne lopussa erikseen sekaan, jotta taikina saa mukavan suutuntuman.

Voitele vuoka kookosöljyllä. Voit käyttää myös muffinivuokaa, jos donitsivuokaa ei ole saatavilla. Kaada sekoitus vuokaan.

Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Jäähdytä ja koristele haluamallasi tavalla tai syö sellaisenaan!

Donitsien koristelussa vain taivas on rajana! Itse halusin laittaa kookosmannaa ja kaakaonibsejä, sillä ne ovat lyömätön yhdistelmä ja sopivat näihin suklaisiin donitseihin. Koristeluun voi myös laittaa esimerkiksi maapähkinävoita ja cashewtahnaa. Jos haluaa värikkään kuorrutteen, sen voi värjätä erilaisilla marjajauheilla. Myös tuoreet marjat ja kookoshiutaleet sopivat koristeiksi täydellisesti.

Jos donitseista haluaa makeita, niiden päälle kannattaa laittaa esimerkiksi hunajaa tai vaahterasiirappia. Myös makealla herajauheella tai kasvijuomalla saa helposti lisättyä makeutta taikinaan.

Halusin tehdä myös jonkun ihanan ja raikkaan juoman siman tilalle. Laitoin pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään kivennäisvettä, johon sekoitin sitruunaa ja inkivääriä. Yksinkertaista ja hyvää!

Ulkomuoto jäi enemmän muistuttamaan muffinia, mutta se ei makua pahenna!

Ei muuta kuin nauttimaan!