OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Pexels.com

Unohda verkkarit – kaftaani on tämän kesän tyylikkäin oloasu

Mukavuus on noussut tänä keväänä suureen arvoon pukeutumisessa. Moni meistä on huomannut hoitavansa kotona etätyötkin verkkareissa. Säiden lämmetessä kollarit saavat kuitenkin väistyä tyylikkäämmän, mutta aivan yhtä mukavan oloasun tieltä. Rantalomien ikisuosikille, kaftaanille, povataan tänä vuonna paluuta. Kesän suurimpaan trendivaatteeseen ovat jo ihastuneet lukuisat julkkikset Jennifer Lopezista Rihannaan.

Rentoa tyylikkyyttä

Pukeutumisella on yllättävän suuri psykologinen vaikutus. Vaikka yöpuvussa oleilu on epäilemättä mukavaa, ei se välttämättä auta mieltä asennoitumaan alkavaan päivään parhaalla mahdollisella tarmolla. Laittautuminen on rutiini, joka auttaa polkaisemaan päivän käyntiin ja siistit vaatteet antavat kantajalleen ryhtiä ja puhtia.

Kaftaani ei toki sovi työpaikoille, joissa noudatetaan tiukkaa pukeutumiskoodia, mutta se on nappivalinta kesäisille puistopiknikeille ja astetta huolitellumpaan kotona oleiluun. Kauniisti kuvioitu ja hulmuava vaate tarjoaa lököverkkareita siistimmän lopputuloksen mukavuudesta tinkimättä. Mikä parasta, ilmava rantavaate löytyy jo valmiiksi monen vaatekaapin perältä.

https://www.instagram.com/p/CAWhgB0BZq7/

Julkkisten suosikki

Kaftaani ei toki ole mikään uusi keksintö. Sen juuret juontavat satojen vuosien taakse ja se on perinteinen asu esimerkiksi monissa arabimaisssa. Länsimaisessa muodissa kaftaanilla on yleensä tarkoitettu viittamaista rantamekkoa, joka voi olla nilkkapituinen tai minimittainen. Todennäköisesti juuri mukavuutensa ansiosta kaftaani on onnistunut säilyttämään suosionsa kesästä toiseen. Monet muodin suunnannäyttäjät ja tunnetut julkisuuden henkilöt, kuten Lopez, Angelina Jolie ja jopa Hillary Clinton on bongattu vuosien varrella kaftaaneissa.

Ei olekaan ihme, että lukuisat muotibrändit huippusuunnittelijoista halpavaateketjuihin ovat ottaneet kaftaanin kesävalikoimiensa vakiovarusteeksi. Tänä vuonna etenkin Tory Burch, Natori ja Free People ovat panostaneet kauniisti kuvioituihin kaftaaneihin.

https://www.instagram.com/p/B0gtZPog_Bz/

Talk show-juontaja rakastui kaftaaniin

Yksi kaftaanin suurimmista puolestapuhujista on tänä vuonna ollut Kelly Ripa. Yhdysvaltalainen televisiopersoona nosti vaatekappaleen takaisin valokeilaan, kun hän julkaisi Instagramissa vanhan valokuvan äidistään.

– Tässä on alkuperäinen kaftaanien käyttäjä. Äitini noin vuonna 1975 ja seuraavissa kuvissa minä Bahamalla 2018 ja Havaijilla 2012, Ripa kirjoitti kuvatekstissä.

https://www.instagram.com/p/CAGAkb4j5G6/

Eikä omena kauas puusta putoa. Sen lisäksi, että Ripa on suosinut kaftaaneja trooppisissa lomakohteissa vieraillessaan, hän pukeutui vaatteeseen myös Live With Kelly and Ryan-ohjelmansa tuoreessa jaksossa. Juontaja selitti, että kotona vietetyn ajan lisääntyminen ja oloasuihin kyllästyminen ajoi hänet penkomaan vaatekaappejaan. Sieltä paljastui kokoelma kesäisiä kaftaaneja, joita hän kuvaili “maailman mukavimmiksi” vaatteiksi.

Ripan mukaan alusvaatteisiin ja yöpukuihin keskittyvän Natori on myynyt tänä keväänä peräti 92 prosenttia tavallista enemmän kaftaaneja, joten on selvää, ettei Ripa ole innostuksensa kanssa yksin. Moni on löytänyt kaftaanista helpon ja kauniin vaihtoehdon kotipukeutumiseen.

– Kaftaani ovat loistava valinta silloin, kun et haluaisi pukea vaatteita päälle, mutta mutta et ole vielä valmis pyjamaan, kuten Ripa asian kiteyttää.

Lähde: InStyle, Instagram