OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Oopperalaulaja Mia Heikkinen valloittaa korona-ajan innovaatioilla – “Nyt täytyy puhaltaa yhteen hiileen!”

Mia Heikkinen on sopraano, Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut laulaja. Mia on pärjännyt laulukilpailuissa ja hänet on myös palkittu suorituksistaan. Hän on konsertoinut niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin ja esiintyy myös säännöllisesti kuorojen sekä orkesterien solistina.

Mia Heikkisellä oli korona-keväälle suuria suunnitelmia. Ensi-ilta oli vain muutaman päivän päässä, kun kokoontumiskielto astui voimaan. Suomen Kansallisoopperan Jevgeni Onegin -ooppera peruuntui, osa suunnitelmista siirtyi syksylle.

Epätietoisuus tulevasta oli suuri ja taisi siinä tirahtaa muutama kyynel silmästä viikonlopun aikana. Peruutukset pääsiäiselle aiotuista, kauan odotetuista esiintymisistä tulivat yhdessä rytäkässä ja eniten jäi harmittamaan Mozartin C-mollimessun peruuntuminen – tuo pitkäaikainen haaveeni.

Mia Heikkinen

Ensijärkytyksestä selvittyään Mia alkoi kehittelemään ja ideoimaan. Hän kertoo miettineensä, kuinka tästä tilanteesta selvitään. Yllätyksekseen ideoita alkoikin tulvia. Tilanteen myötä Mialle on tullut monta produktiota, joista osa on vielä kehittelyssä.

Yksi koronatilanteen tuomista ideoista oli järjestää palvelutalojen ja asumiskeskusten pihoilla pihakonsertteja. Mia Heikkinen, yhdessä tangokuningas Jarno Kokon sekä Sini Strömin muodostaman työryhmän kanssa, saivat ideaa tukemaan apurahat Helsingin ja Espoon kaupungeilta sekä Alli Paasikiven säätiöltä. Pihakonsertit alkoivat jo maaliskuussa ja ne jatkuvat edelleen.

Tällä hetkellä olen älyttömän kiitollinen siitä, miten meidän pihakonserttisarjamme on saanut rahoitusta ja miten paljon iloa ja toivoa olemme saaneet antaa kaikkein eniten karanteenista kärsiville asumiskeskusten asukkaille.

Mia Heikkinen
Kuvaaja Ville Paul Paasimaa

Toinen suuri korona-ajan tuoma innovaatio on someooppera. Mia Heikkinen on yhdessä muiden toimijoiden kanssa luomassa parhaillaan hassuttelevaa some tempausta, jossa yhdistyvät karanteeni, sosiaalinen media sekä ooppera ja musiikki. Tämäkin tempaus sai Helsingin kaupungin apurahan.

Hassuttelemme kotikaranteenissa ja käytämme musisointiin mitä kummallisempia tapoja ja etsimme erilaisia teknisiä keinoja kuva- ja äänimateriaalin toteuttamiseksi. Näissä pätkissä tulee olemaan jokin erikoinen vivahde.

Mia Heikkinen

Mia Heikkinen toivoo, että syksyllä pääsisi jo normaalisti työn touhuun. Monia projekteja on jo suunnitteilla. Jos tilanne sallii, niin Mia nähdään naispääroolissa Mikko Heleniuksen säveltämässä Käpylän kirkko-oopperassa sekä Pikku-Myyn roolissa Satakunnan musiikkijuhlien tuottamassa Ilkka Kuusiston Muumioopperassa.

Mia nähdään myös Oholla esitettävässä CoronaCabaree tukitapahtumasarjassa. Mia peräänkuuluttaa kekseliäisyyttä ja yhdessä tekemistä. Vaikeat tilanteet vaativat uusia ideoita, mutta yksin ei tarvitse jäädä.

Vaikka tilanne on kamala ja sairastuminen pelottaa, niin on hienoa, kuinka ihmiset keksivät uutta, ideoivat rohkeasti ja puhaltavat yhteen hiileen.

Mia Heikkinen

Lasten CoronaCabaree Oholla lauantaisin kello 10:00

Koko perheen CoronaCabaree sunnuntaisin kello 19:00

CoronaCabareen uudet jaksot sekä uusinnat löydät OHO-oppaasta.