OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Motoriikka Miikka on kehon nyanssien erityistaituri – opettaa luovaa pyörän käyttöä!

Miikka ”Motoriikka Miikka” Mäkelä on 37-vuotias helsinkiläinen opettaja, esiintyvä taiteilija ja aktiiviliikkuja. Hänen intohimoinaan ovat luova pyörän käyttö, tanssi ja surffaus. MotoriikkaMiikka tunnetaan kehollisen nyanssien sekä ilmeiden erikoistaiturina, jonka erikoisuuksiin kuuluu musiikkikappaleiden kuvittaminen kehollisen ilmaisun avulla. Ilmaisukeinoinaan hän käyttää miimiä, tanssia ja akrobatiaa. Toisinaan Miikka kuvittaa myös yleisötilaisuuksissa puheita, toimii juontajana tai soluttautuu kuokkavieraaksi keventämään tunnelmaa. Miikka myös vierailee Kick offeissä sekä vastaavanlaisilla virkistyspäivillä vetämässä omaa Kehollinen Hassuttelu -työpajaa, jossa jäykinkin ”Toimisto-Jamppa” heittäytyy leikin maailmaan, kuten Miikka itse asian ilmaisee.

Miikka on harrastanut pyöräilyä eri muodoissa jo 10-vuotiaasta lähtien ja läpi on koluttu niin pyörä-trial, BMX/Freestyle, sirkuspyöräily kuin maastopyöräilykin. Tämä kaikki yhdistettynä luovaan mieleen, on synnyttänyt uusia tapoja opettaa pyöräilyä. Miikan pyöräilytyöpajoissa pyörä muuntuu niin pelivälineeksi, itseilmaisun keinoksi kuin opetustekniseksi työkaluksi opettajille. Miikan pyörätyöpajoihin on osallistunut yli 6000 oppilasta ja opettajaa eri puolilla Suomea.

Korona-aika sekä hallituksen linjaukset tyhjensivät Motoriikka Miikan keikkakalenterin lähes kokonaan, mutta taitelija on kuitenkin ajan hengen mukaisesti ollut mukana järjestämässä virtuaalikeikkoja esimerkiksi SportSpotille muiden urheilijoiden kanssa, sekä aloittanut Youtube-kanavalleen https://www.youtube.com/user/motoriikkamiikka sisällön tuottamisen.

Omaa yrittäjyyden kuvaa on pitänyt hieman laajentaa ja onneksi hienoja juttuja esim. pyöräilyn ja pyöräilykasvatuksen parista on löytynyt tälle keväälle. Koronan jälkeen odotan ihmisten yhteisöllisyyttä ja parempaa maailmaa. Omalle kohdalle tietysti siistejä ja haastavia töitä sekä omien intohimojen jatkamista.

MotoriikkaMiikan voi myös nähdä osana OHO TV:llä esitettävää CoronaCabaree live showta, jonka jaksoja pääsee seuraamaan viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina. Miikka päätyi osaksi CoronaCabareen laajaa artistijoukkoa törmättyään virtuaalitapahtumasarjan ilmoitukseen Facebookissa yrittäjiä varta vasten perustetussa Corona-ryhmässä.

Päätin lähteä mukaan, koska oli hienoa, että joku teki jotain konkreettista ja yhteisöllistä kaiken keskellä. Emma & co. on tehnyt valtavasti töitä tämän eteen ja on ollut hienoa nähdä valmiita jaksoja tv:stä. Tämänlainen työskentelytapa varmasti tulee jatkumaan ja saattaa hienosti yhteen myös taiteilijoita, jotka eivät vielä tunne toisiaan. Kabareessa on mukana hyvin eri estraditaiteen lajien osaajia ja ammattilaisia. Tästä vielä tsempit ja kiitokset kaikille! Pysytään terveinä ja pidetään lippu korkealla!