OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kurkkusyövästä palautunut Dave Mustaine kertoo uudesta Megadeth albumista – 18 kappaletta jo äänitettynä

Megadethin nokkamies Dave Mustaine kertoi SiriusXM-podcastissa Jose Manginille uuden albumin olevan lähes valmis ja sen olevan täyttä timanttia. Uudella albumilla Mustainen seurana kokoonpanossa on David Ellefsson bassossa, ensimmäistä kertaa yhtyeen levyllä rummuissa Dirk Verbeuren, sekä Kiko Loureiro kitarassa, joka teki levy-debyytinsä Megadethin edellisellä Dystopia-levylle. Brasilialainen Kiko Loureiro asuu myöskin nykyisin Helsingissä ja on vuodesta 2011 asti ollut naimisissa suomalaisen kosketinsoittaja Maria Ilmoniemen kanssa.

Tulevalta albumilta ei ainakaan pituutta puutu, sillä Mustaine kertoi uutta materiaalia tulleen levylle jopa odotettua enemmän:

Tekemämme levyt ovat olleet kaikki eripituisia, ja levytyssopimuksesta riippuen olemme tehneet esimerkiksi kahdeksan kappaletta levylle taikka toiselle yritykselle vaikkapa 11 kappaletta. Helposti voisi ajatella, että meidän on siis tehtävä 11-kappaleinen albumi ja olemme valmiita, eikö niin? Se ei kuitenkaan ole vanhan Dave-sedän tapa!

Päästyämme studioon aloitimme heti levyn rakentamisen ja kirjoitimme yhteensä 15 alkuperäiskappaletta. Kun olimme valmiita huomasin hitto unohtaneeni kokonaan cover-kappaleet, joita meillä oli jo valmiiksi mietittynä. Emme kuitenkaan halunneet unohtaa niitä, joten päädyimme tekemään yhteensä 18 kappaletta uudelle albumille!

Uuden levyn lopputulokseen Mustaine näyttäisi olevan erittäin tyytyväinen, sillä kysyttäessä mihin kohtaan hän asettaisi uuden levyn jo tehtyjen rinnalla, vastasi hän seuraavasti:

Luulen, että tämä on todennäköisesti neljän parhaan levyn joukossa ja osuu varmaan aivan keihään kärkeen myös koko urallemme ja kaikkeen, mitä teemme. Se on siellä Countdownin, Rust In Peacen sekä luultavasti Peace Sellsin joukossa.

Megadeth soitti vuoden alussa ensimmäisen konserttina sen jälkeen kun Dave Mustaine sai lääkäriltä puhtaat paperit voitettuaan kurkkusyöpänsä, joka diagnosoitiin heinäkuussa 2019. Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan tästä linkistä: