OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Pesetkö kasvosi oikein? 8 virhettä, jotka vahingoittavat ihoa

Kasvojen puhdistus kuulostaa helpolta askareelta. Ihonhoito ei kuitenkaan ole aivan niin yksioikoista kuin äkkiseltään ajattelisi, ja virheet päivittäisessä rutiinissa johtavat ajan myötä näkyviin vahinkoihin. Cosmopolitan listasi kahdeksan yleistä virhettä kasvojenpesussa, joihin moni meistä sortuu.

1. Käytät puhdistusliinoja

Puhdistusliinat ovat helppo tapa puhdistaa kasvot. Suurin osa puhdistusliinoista sisältää kemikaaleja, jotka poistavat meikin tehokkaasti, mutta saattavat ärsyttää ihoa. Puhumattakaan vaikutuksesta, joka kertakäyttöisillä liinoilla on ympäristölle.

2. Käytät rasvoittuvalle iholle rajuja tuotteita

Talia tehokkaasti poistava ja ihoa kuoriva putsari saattaa tuntua loogiselta valinnalta rasvoittuvan ihon puhdistukseen. Totuus on, että liian rajut tuotteet vain pahentavat ongelmaa. Rasvaisuuteen taipuvainen ihokin tarvitsee kosteutta ja ihoa kuivattavien tuotteiden käyttö voi kiihdyttää talineritystä entisestään. 

3. Puhdistat vain kerran

Iho altistuu päivän mittaan monille rasitteille ilmansaasteista kosmetiikkatuotteiden kemikaaleihin. Vaikka emme käyttäisi lainkaan meikkiä, ilman kunnollista puhdistusta aurinkosuojat ja kosteusvoiteetkin alkavat kertyvät iholle.

Me kaikki olemme jo kuulleet kaksoispuhdistuksesta. Koska se saattaa aluksi tuntua vaivalloiselta ja aikaa vievältä, moni ajattelee, että yksi tehokas tuote puhdistaa ihon kertaheitolla. Vaikka ihon huolellinen puhdistaminen on tärkeää, liian ärhäkkä puhdistusaine voi ärsyttää ihoa. Kaksoispuhdistus puhdistaa ihon hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

4. Vaihtelet veden lämpötilaa

On myytti, että kuuma vesi avaa ihohuokoset ja kylmä vesi sulkee ne. Todellisuudessa kuuma vesi kuivattaa ihoa ja suuret lämpötilan vaihtelut järkyttävät ihoa. Haalea vesi on hellin valinta iholle.

Kuva: pexels.com

5. Kuorit ja kuorit

Säännöllinen kuorinta on yksi raikkaan ja hyvinvoivan ihon perusteista. Vaikka kuorimista ei pidä laiminlyödä, ei sen kanssa pidä olla myöskään liian innokas. Hankaaminen ja kuorivien aineiden jatkuva käyttö voi vahingoittaa ihoa. Ihotyypistä riippuen, kuorinta noin kerran tai pari viikossa riittää.

6. Annat puhdistusmaidon “vaikuttaa”

Puhdistusmaito ovat loistava tuote herkälle ja helposti kuivuvalle iholle. Se on usein täynnä kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, joiden haluaisi antaa vaikuttaa iholla kaikessa rauhassa. On syytä muistaa, ettei puhdistustuotteiden ole tarkoitus imeytyä ihoon. Puhdistusmaidon teho laskee heti, kun tuote alkaa imeytyä.

7. Et tutustu ainesosaluetteloon

Kuka todella jaksaa lukea kosmetiikkatuotteiden ainesosaluettelot huolella läpi? On kuitenkin tärkeää tietää, millaisia kemikaaleja iholle päivittäin syydetään. Esimerkiksi natriumlauryylisulfaatti on kosmetiikassa erittäin yleisesti käytetty vaahdottava aine, joka saattaa ärsyttää ihoa. Myös puhdistusaineisiin lisätyt tuoksut ovat paitsi tarpeettomia, usein herkästi allergisoivia.

8. Maksat liikaa

Puhdistus on tärkeä osa ihonhoitoa, mutta sen ei pitäisi maksaa maltaita. Puhdistusaine on iholla vain hetken aikaa, ennen kuin se huuhdellaan alas viemäristä. Älä siis turhaan valitse hintavinta, ihmeitä lupaavia puhdistustuotetta. Säästä rahasi mieluummin tehokkaisiin seerumeihin ja voiteisiin, jotka jäävät vaikuttamaan iholle.

Lähde: Cosmopolitan