OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Näin saat meikin kestämään helteillä

Yksi kesän parhaista puolista on, että silloin pärjää yleensä vähemmällä meikillä. Toki huoliteltu ulkonäkö on joskus paikallaan myös kesähelteillä, mutta kesämeikin suurin kompastuskivi on sen pysyvyys. Vaikka meikkiin panostaisi kuinka, alkaa se yleensä valua hien mukana heti, kun ehdit aurinkoon.

Who What Wear-sivusto kysyi maailmankuulujen meikkitaiteilijoiden vinkit siihen, kuinka meikin saa pysymään siistinä helteilläkin.

Hoida ihoa ja kerrosta tuotteita

Kaikki asiantuntijat ovat yksimielisiä sen suhteen, että terve ja hyväkuntoinen iho on kaiken A ja O. Meikin pysyminen iholla ei riipu niinkään siitä, millaista meikkiä käytetään, vaan siitä, millaiselle iholle sitä levitetään.

– Kestävän pohjan luomisessa on kyse ihon valmistelusta ja siinä käytetyistä työkaluista. Charlotte Tilbury tapaa aina sanoa, että ihonhoito on meikin perusta ja olen täysin samaa mieltä. Mitä ravitumpi ihoni on, sitä paremmin meikki kestää, sanoo meikkitaiteilija Kelechi Onuoha sivustolla.

Kuva: pexels.com

Kesällä kannattaa pyrkiä välttämään liian raskaita tuotteita. Ne eivät imeydy kunnolla, vaan jäävät ihon pinnalle pyörimään. Kokeile sen sijaan kerrostaa kevyempiä tuotteita.

– Meikin kevyt kerrostaminen on se oikea tapa. Levitä lämpimällä säällä aina kevyttä kosteusvoidetta iholle ennen meikkipohjaa. Varmista, että voide ehtii imeytyä ihoon, neuvoo meikkitaiteilija Mira Parmar.

Nars Cosmeticsin Global Artistry Director Uzo huomauttaa, että kerrostamista kannattaa soveltaa myös meikkiin.

– Kokeile erilaisten ​​koostumusten kerrostamista. Käytä esimerkiksi nestemäistä poskipunaa pohjalla ja lisää päälle puuterimaista punaa. Näin väri pysyy poskilla haalistumattomana hiestä huolimatta, hän lupaa.

Käytä primeria

Primerit ovat monen mielestä ylimääräinen ja turha askel meikkaamisessa. Pohjustusvoide ei kuitenkaan ole turha keksintö, sillä se luo ihanteellisen pohjan meikille. Etenkään kesämeikissä siitä ei kannata luistaa.

– Käytän aina primeria. Se toimii harmoniassa yhdessä ihonhoitotuotteiden ja meikin kanssa ja luo meikille sileän ja tasaisen pohjan. Meikki kiinnittyy paremmin ja kestää tuntikausia, kertoo meikkitaiteilija Cher Webb.

Kuljeta puuteria käsilaukussa

Moni välttelee puuteria kesämeikissä, koska se tuppaa tekemään kuulaasta ihosta mattapintaisen. Asiantuntijoiden mukaan puuteri on kuitenkin välttämätön paha, jos meikin haluaa pysyvän paikoillaan. Heidän mukaansa puuteri ei myöskään välttämättä peitä kasvojen kesäistä hehkua, jos sitä käytetään oikein.

– Suosittelen aina puuterin käyttöä. Ilman sitä meikki katoaa. Kokeile rock and roll-tekniikkaa. Lisää puuteria puuterisiveltimen avulla ja levitä se iholle painelevin ja pyörivin liikkein, keskittyen rasvoittuviin alueisiin. Se näyttää aluksi hieman mattapintaiselta, mutta ihon luonnolliset öljyt sulauttavat meikin vähitellen saumattomasti ihoon, ohjeistaa Narsin meikkitaiteilija Rachel Hardie.

Vaihda vedenkestävään ripsariin

Kuva: pexels.com

Etenkin ripsiväri tuppaa levimään ja tahrimaan meikin lämpimällä säällä. Kaikki meikkitaiteilijat sanovatkin, että ripsiväri kannattaa kesän tullessa vaihtaa vedenkestävään versioon.

Onuoha huomauttaa, että monilla ihmisillä silmäluomille kertyy paljon ihon omia öljyjä, jotka tahrivat meikin.

– Paras vinkkini on pohjustaa ripset lisäämällä ripsiin ja luomille hieman irtopuuteria ennen ripsivärin levittämistä, hän vinkkaa.

Muista viimeistelysuihke

Viimeistelysuihke paitsi varmistaa meikin pysyvyyden, myös virkistää kasvoja ja tuo niille hehkua.

– Käytän viimeistelysuihketta monin eri tavoin. Ensin suihkutan sitä runsaasti meikin alle, koska se kosteuttaa ihoa, jolloin se näyttää raikkaalta ja nuorekkaalta. Seuraavaksi suihkutan sitä antamaan puuterille pysyvyyttä. Lopulta käytän sitä päivän mittaan tuomaan iholle raikkautta ja kosteutta, sanoo MAC-kosmetiikkabrändin meikkitaiteilija Vimi Joshi.

Kokeile mattapinnan antavaa puikkoa

Ihohuokosia puhdistavaa puikko, jollaisia löytyy muun muassa MAC:n ja Milk Makeupin valikoimoista, poistaa iholta ylimääräistä kiiltoa hien noustessa pintaan. Meikkitaiteilijoiden mukaan se myös parantaa meikin kestoa. Sillä voi tuunata meikkiä päivän mittaan, mutta Webb paljastaa käyttävänsä sitä usein myös primerin tilalla.

– Se on monitehoinen sankari, joka häivyttää ihohuokosia, torjuu kiiltoa ja varmistaa meikin pysyvyyden koko päiväksi, hän kehuu.