OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Älä pelkää öljyä – tämä hoitotuote sopii kaikille hiustyypeille

Öljyillä on hiustenhoidossa pitkät perinteet. Vannoutuneet fanit rakastavat hiusöljyjen ravitsevia, voimakkaasti kosteuttavia ominaisuuksia, mutta toiset kokevat, että ne tekevät hiuksista painavat ja rasvaisen tuntuiset. Asiantuntijoiden mukaan öljy kuitenkin sopii aivan kaikille hiustyypeille, kunhan tuotteet on valittu huolella ja niitä käytetään oikein.

– On myytti, että hiusöljyt tekevät hiuksista raskaat ja saavat ne näyttämään rasvaisilta. Itse asiassa öljypohjaiset tuotteet saattavat olla jopa kevyempiä kuin voidemaiset hoitotuotteet ja ne antavat hiuksille aina lisää kiiltoa, lupaa Headmastersin luova johtaja Andrew Barton Who Wear What-sivustolla.

Öljyjen käytöstä hyötyvät muutkin, kuin erittäin kuivista hiuksista kärsivät.

– Hiusöljyt auttavat sinetöimään hiussuomut, tasoittamaan hiuksen pintaa ja lisäämään kiiltoa. Monet öljyt sisältävät rasvahappoja, jotka korjaavat lipidejä menettäneet, vaurioituneet hiukset, Barton jatkaa.

Hänen mukaansa hiusöljyjen käyttö on paikallaan etenkin silloin, kuin väli kampaajakäyntien välillä on päässyt venähtämään ja latvat kaipaisivat siistimistä.

Kuiville hiuksille

Erityisen hyvin öljyjen vaikutuksista hyötyvät kuivat ja karheat hiukset. Hiusöljyt tarjoavat tehokasta kosteutusta janoisille kutreille ja silottavat karheutta. Lockonegon luova johtaja Antony Rawlings suosittelee kuiville hiuksille väkeviä öljyjä, kuten argaani-, kookos- tai avokadoöljyä.

Tuotteesta riippuen hiusöljyjä voidaan käyttää monella eri tavalla. Se voidaan levittää hiuksiin naamioksi ennen hiustenpesua, tai sitä voidaan käyttää latvoissa hiuksiin jätettävänä hoitoaineena.

– Todella kuiville hiuksille suosittelen öljyn käyttöä vasta shampoon jälkeen, jotta se tarjoaisi tehokkaimman mahdollisen kosteututuksen, Rawlings neuvoo.

Hennoille hiuksille

Kuva: unsplash.com

Usein ajatellaan, että öljypohjaiset tuotteet eivät sovi hennoille hiuksille. Toki kuivashampoon kaltaiset tuotteet ovat avainasemassa silloin, kun tukkaan tavoitellaan tuuheutta ja rakennetta. On kuitenkin hyvä muistaa, että koska hennot hiukset ovat yleensä hauraat, niitä täytyy myös kosteuttaa. Barton sanoo, ettei öljy latista hennoimpiakaan hiuksia, kunhan koostumus valitaan oikein, eikä tuotteiden kanssa läträtä.

– Salaisuus piilee määrässä. Vähemmän on enemmän, joten levitä hiuksiin aluksi vain yksi tippa aluksi ja lisää sitä tarpeen mukaan. Hiero pari tippaa kämmenten välissä, keikauta pää alaspäin ja levitä tuotetta pituuksiin. Käytä kampaamiseen Manta-harjaa, jotta hiukset eivät katkeile, hän ohjeistaa.

Rawlings puolestaan muistuttaa, että hentohiuksisten kannattaa levittää öljyä ainoastaan latvoihin. Ekstrakosteutusta kaipaaviin hiuksiin öljyä voi käyttää yönaamiona, joka pestään pois aamulla.

– Kannattaa myös valita kevyempiä tuotteita, kuten suihkutettavia öljyjä ja öljyä sisältäviä seerumeita, hän vinkkaa.

Ärtyneelle päänahalle

Ärtynyt päänahka kaipaa huolenpitoa, mutta liian rajut tuotteet voivat pahentaa ongelmaa entisestään. Öljy sopii tehtävään erinomaisesti. Päänahan hoitoon kannattaa valita öljy, jolla on rauhoittavia ominaisuuksia. päänahan hoitoon.

– Teepuu–, jojoba–, oliivi- ja risiiniöljy auttavat kaikki rauhoittamaan päänalueen ihoa. Neuvoisin hieromaan öljyä päänahkaan ennen shampoota, jolloin öljy suojaa hiuksien luontaista kosteustasapainoa pesun aikana, Rawlings selittää.

Jos päänahassa esiintyy voimakasta hilseilyä tai iho-oireita, on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen, jotta ongelman perimmäiset syyt saadaan selvitettyä.

Lähde: Who Wear What