OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Barcelonan oopperatalo avattiin uudelleen – yleisönään 2292 huonekasvia

Barcelonassa sijaitseva Gran Teatre del Liceu- oopperatalo avattiin alkuviikosta sen oltua COVID-19 viruksen takia suljettuna useamman kuukauden. Musiikkia ei poikkeuksellisesti ollut kuuntelemassa yhtäkään ihmistä, vaikka jokainen teatterin paikka oli varattu. Musiikista pääsi nauttimaan yhteensä 2292 huonekasvia!

Teatterin jousikvartetto esitti Giacomo Puccinin klassisen musiikin helmen Crisantemin täydelle ”yleisölle”. Vaikkei paikalle päästetty ihmisiä, pääsivät he nauttimaan konsertista netin välityksellä suoratoistona Liceun verkkosivujen kautta.

Vuonna 1847 avattu oopperatalo teki tapahtuman järjestämiseksi yhteistyötä käsitteellisestä taiteestaan tunnetun taiteilija Eugenio Ampudian kanssa. Kasvit tuotiin paikallisista taimitarhoista ja lahjoitettiin esityksen jälkeen terveydenhuollon ammattilaisille, jotka saivat kasvien mukana Ampudian signeeraaman aitoustodistuksen.

“Oudon sekä tuskallisen ajanjakson jälkeen tapahtuman luoja, Liceun taiteellinen johtaja ja kuraattori Blanca de la Torre tarjoaa erilaisen näkökulman paluuseen arkeen, näkökulman, joka vie meidät lähemmäksi jotain niin olennaista kuin suhteemme luontoon” kerrottiin Liceun verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.