OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Grandaddy cool: nuoret miehet pukeutuvat nyt pappatyyliin

Iskätrendi on villinnyt muotimaailmaa jo hyvän aikaa, mutta kun Peaky Blinders saapui Netflixiin, miehet alkoivat haikailla räätälöityjen pukujen ja perinteisisten brittiläisisten flat cap-lippalakkien perään. Rumat ja muodottomat iskävaatteet ovatkin hiljalleen väistymässä uuden, hienostuneemman tyylisuuntauksen tieltä. Miesten uusi sukupolvi näyttää löytäneen uudelleen isoisiemme arvostuksen siistejä ja hyvin istuvia vaatteita kohtaan.

Jos isoisätyylistä tulee ensimmäisenä mieleen Simpsonien Abe tai Modernin perheen Jay, olet hakoteillä. Uuden sukupolven isoisätyylin kulmakiviä ovat neuleet, hyvin istuvat bleiserit ja räätälöidyt housut. Hienostuneen asun viimeistelevät henkselit, hattu ja loaferit.

Trendin edelläkävijöitä ovat tyylikkäät nuorukaiset, kuten Harry Styles, joka antaa retrovaatetukselle raikkaan ja skarpin ilmeen.

https://www.instagram.com/p/Bg_VbiqDoXL/

– Harry Styles pukeutuu kuin mies, josta isoäitisi salaa unelmoi, tiivistää miesten lifestyle-lehti Esquire.

Esquiren toimittaja Murray Clarkin mukaan isoisätrendin keskiössä ovat vuosikymmenten takaiset vatteet, jotka ovat Z-sukupolvelle ennestään aivan vieraita.

– Kyseessä on sellaisten vaatekappaleiden paluu, kuten 30-luvun leveälahkeisten, laskostettujen housujen ja villapaitaliivien, joita alle 25-vuotiaat eivät edes tunnista, hän toteaa.

https://www.instagram.com/p/B5t_hKEJr6Z/

Pappatyyliä Hollywoodista

Styles ei voi yksin ottaa kunniaa isoisätyylistä. Kun Chris Evans nähtiin Veitset esiin-elokuvassa kalastajanneule yllään, siitä tuli välitön someilmiö. Näyttelijä Armie Hammer on noussut smart casual-pukeutumisen kuninkaaksi täydellisesti istuvilla puvuillaan, klassisilla kuoseillaan ja poolokauluksillaan.

Nuoret kuuluisuudet ovat vieneet tyylisuuntauksen vieläkin pidemmälle. Brooklyn Beckham ja Rocco Ritchie edustavat usein menneitä vuosikymmeniä huokuvissa asuissa, jollaisissa heidän isoisänsä olisivat todennäköisesti aikanaan viihtyneet.

https://www.instagram.com/p/B3ryfrqF0Mp/
https://www.instagram.com/p/CAni4iyptMD/

Istuvuuden paluu

Iskälenkkarien ja roikkuvien hupparien jälkeen suunnittelijat ovat hakeneet hienostuneempaa silausta ajalta, jolloin heidän isoisänsä olivat nuoria. Alkuvuoden muotinäytöksissä catwalkeja hallitsivatkin kaksiriviset bleiserit, kukonaskelkuviointi ja retroneuleet. Muun muassa Prada, Dior Men’s, Louis Vuitton ja Bode näyttivät suuntaa isoisäpukeutumiselle.

https://www.instagram.com/p/CAwDOwVDSeW/

Ahluwalia Studion mallisto oli niin ikään saanut inspiraationsa vanhemmalta sukupolvelta.

– Isoisäni oli erittäin tyylikäs, vaikka hän ei välttämättä edes tajunnut sitä. Hän oli myös erittäin hauska ja todella suorasukainen​. Hän oli ylpeä intialaisuudestaan ja hän palasi sinne vuosittain. Intiassa ollessaan hän usein teetätti räätälöityjä pukuja, jotka minä olen onneksi säilyttänyt arkistoissani, suunnittelija Priya Ahluwalia kuvailee.

Ahluwalia uskoo, että isoisätyyli nostaa jälleen laadukkaan räätälöinnin uuteen arvoon.

– Kaippa muoti kiertää ympyrää ja se sukupolvi käytti paljon enemmän räätälöityjä vaatteita, kuin me nykyään, hän huomauttaa.

Lähde: The Guardian, Esquire, Instagram