OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Luulitko, että viisikymppisten pukeutumisen täytyy olla tylsää? Ota mallia näiltä räväköiltä muoti-ikoneilta

Tyyli ei ole iästä kiinni, eikä pukeutumisen ei tarvitse kulkea käsi kädessä karttuvien vuosikymmenten kanssa. Jotkut löytävät persoonallisen tyylinsä jo parikymppisenä ja pitävät siitä kiinni läpi elämänsä. Toiset taas kokeilevat ja leikittelevät erilaisilla muotisuuntauksilla vielä eläkkeelläkin.

Kuulut sitten kumpaan leiriin tahansa, pukeutuminen saa – ja sen kuuluukin- olla hauskaa, iästä riippumatta. Usein ajatellaan, että keski-ikäisen naisen pitäisi peittää vartalonsa ja pitäytyä tutuissa ja turvallisissa valinnoissa niin vaatteiden, hiusten kuin meikin suhteen. Onneksi julkisuuteen on ilmestynyt yhä enemmän upeita naisia, jotka todistavat, ettei keski-ikäiselle tai iäkkäälle naiselle ole mitään tiettyä kaavaa. Monet muotimaailman ihailluimmista ja seuratuimmista naisista ovat osoittaneet, että pukeutuminen saa kuvastaa omaa persoonaa ja imarrella vartaloa missä iässä tahansa.

Muodista tuskin voi edes puhua ilman Voguen päätoimittaja Anna Wintouria? Koko maailma pitää silmällä muotiteollisuuden megavaikuttajan pukeutumista. Polkkatukan ja ylisuurten aurinkolasien ohella Wintourin tavaramerkkeihin kuuluvat näyttävät takit ja erilaisten printtien yhdistely.

52-vuotias Carla Bruni on ranskalaisnaisten maailmankuulun tyylin ruumiillistuma. Malli ja laulaja suosii pukeutumisessaan yksinkertaisia ja ajattomia vaatekappaleita, kuten täydellisesti istuvia bleisereitä ja ylisuuria kauluspaitoja. Brunin pukeutumisessa yhdistyvät ranskalaiseen tapaan tyylikkyys ja huolettomuus.

View this post on Instagram

Thank you for the pic ? @zefashioninsider – Last night @ysl

A post shared by Carla Bruni (@carlabruniofficial) on

Julianne Moore todistaa, ettei yli viisikymppisen pukeutumisen tarvitse olla tylsää. Punatukkainen kaunotar suosii taitavasti leikattuja vaatteita, jotka saavat piristystä kirkkaista väreistä.

View this post on Instagram

#juliannemoore

A post shared by Flashing Runway (@flashingrunway) on

Oprah Winfreyn tyyli on aina viimeisen päälle huoliteltu. Talk show-emäntä rakastaa erityisesti luksusmerkkejä ja vyötäröä korostavia mekkoja.

Yksi alkuperäisistä supermalleista, Pat Cleveland, rakastaa yhä näyttäviä vaatteita. Amerikkalainen muoti-ikoni ei kaihda ylellisiä kankaita, näyttäviä printtejä ja yliampuvia koruja.

On vaikea uskoa, että Halle Berry on yli 50-vuotias. Tätä nykyä näyttelijä esittelee vartaloaan mieluiten paljastavissa sporttivaatteissa, eikä ihme: harvan parikymppisen vatsalihakset vetävät vertoja Berrylle.

Cate Blanchett osaa pitää hauskaa muodin suhteen. Näyttelijä leikittelee mieleluusti yllättävillä väreillä ja leikkauksilla. 51-vuotias nainen onkin tuttu näky muotilehtien sivuilla.

Monica Belluccia pidetään yhtenä maailman kauneimmista naisista. Muun muassa Dolce & Gabbanan ja Diorin kaltaisten huippumerkkien kanssa töitä tehnyt malli ja näyttelijä suosii elegantteja, naisellisia ja kauniisti laskeutuvia mekkoja.

Erni Stollberg nousi muodin suunnannäyttäjäksi 95-vuotiaana. Instagram-julkkis rakastaa avantgardistisia asuja, eikä hän tunnu pelkäävän mitään.

View this post on Instagram

Boss ?? #ernistollberg #ernestinestollberg #parkwien

A post shared by Amanda Ryan (@amandastyling) on

Oscar-voittaja Helen Mirren on tehnyt vaikuttavan uran näyttelijänä, mutta viime vuosina hän on niittänyt mainetta myös tyyli-ikonina. Fanit rakastavat erityisesti hulmuavia maksimekkoja, joita 74-vuotias suosii punaisella matolla.

Upeaakin upeampi Colleen Heidemann nimeää esikuvikseen Jackie O:n, Grace Kellyn ja Audrey Hepburnin. Ei siis ole ihme, että naisen oma tyyli huokuu glamouria ja klassisia vaikutteita. Seitsemääkymppiä lähentelevä malli pukeutuu huolitellusti, mutta leikkisästi. ei peittele ikäänsä, päinvastoin. Hänen valkoiset hiuksensa ovat pääosassa . Pelottoman pukeutujan motto on: “Jos ei nyt, niin koska sitten?”

On sanomattakin selvää, että Grace Jones on rohkean ja persoonallisen tyylin johtotähti. Esiintyjä rakastaa shokeerata tyylillään ja hänen ulkonäkönsä on vähintään yhtä tunnettu kuin hänen musiikkinsa. Vaikka Jones on jo ylittänyt seitsemänkympin kynnyksen, ei hänen pukeutumisensa ole rauhoittanut piiruakaan. Ja muotimaailma on siitä kiitollinen.

View this post on Instagram

Shenanigans! #BSTHydePark #BST #HydePark #London #2015

A post shared by Grace Jones (@gracejonesofficial) on

Céline Dion elävä todiste siitä, että seikkailunhalu voi puhjeta vielä kypsemmälläkin iällä. Laulajasta on viime vuosina kuoriutunut todellinen muotifanaatikko ja edelläkävijä, joka ei kaihda riskejä. Dioni yllä nähdään jatkuvasti mitä villeimpiä luomuksia huippusuunnittelijoiden tuoreimmista mallistoista.

Vaikka Jennifer Lopez ei siltä näytä, on hänkin ylittänyt viidenkympin kynnyksen. Laulajatar on on aina ollut muotivaikuttaja ja sanotaan, että hänen Versacen mekkonsa vuoden 2000 Grammy-gaalassa johti Googlen kuvahaun kehittämiseen. Lopez on pysynyt tyylilleen uskollisena läpi vuosikymmenten ja hän haluaa vieläkin säväyttää pukeutumisellaan. Luksus, kimalle ja paljastavat vaatteet tuntuvat toimivan edelleen.

View this post on Instagram

December 2018 @instylemagazine

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Lähde: Who What Wear, Instagram