OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Anu, 44, saa työkyvyttömyyseläkettä, mutta auttaa silti muita – näin hän sen tekee

Ajan kamerani kanssa upean vanhantalon pihaan. Tunnelma on rauhallinen ja seesteinen. Ihana Remu koira on minua portilla vastassa häntä iloisesti heiluen, jostakin kauempaa kuuluu kanojen ja kukon ääniä. Tämä kaunis vanha talo kuuluu ihanalle hyväntekeväisyyttä koko sydämmellään tekevälle Anu Mäenkoskelle.

Anu on 44-vuotias Iiläinen nainen. Anu on Suomen ensimmäinen yksityinen ihminen joka on hakenut luvat jakaa kauppojen ylijäämä ruokaa vähävaraisille. Anu tekee hyväntekeväiyyttä ihan kokoaikaisesti. Anu on mm. hommannut ja toimittanut tulipalossa kotinsa ja irtaimistonsa menettäneille ihmisille kodin tavaroita ja vaatteita.

Anu kertoi minulle, että hänellä on kokoajan kolmenkymmenen perhee lista, jotka kaikki ovat jonkinlaisen avun tarpeessa. En unohda ikinä sitä mitä Anu sanoi minulle omasta toimeentulostaan, joka on työkyvyttömyyseläke. Anu kertoi auttavansa ihmisiä täysipäiväisesti näin hän kokee tekevänsä jotain tärkeää sen eteen kun hän saa itse työkyvyttömyyseläkettä!Uskomatonta ja upeaa ajattelua.

Kannattaa katsoa haastattelu miten joku ihminen antaa elämänsä ja aikansa toisten auttamiseen. Minä ainakin menin sanattomaksi, silmäni kostuivat ja olin ihan ihmeissäni tämän ihmisen toiminnasta. Anut löytää facebookista Anu Mäenkoski jos tarvitset apua tai haluat lahjoittaa ja auttaa Anun kautta apua tarvitsevia ihmisiä.

Uusi Pieni Pala Hannaa 28.7. kello 19:00 – Ohotv.fi