OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Esa Pitkälä

Tunnelmallista metallia soittava Alase julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon!

Alase tekee paluun viime kesänä julkaistun Vastaus-levyn jälkeen uudella Jäljet-singlellään. Kappale esittelee monia puolia Alasesta ilmavan tunnelmallisesta hyvinkin raskaaseen post-metalliin. Bändi on suuntaamassa progressiivisempaan ilmaisuun ja Jäljet on tästä ensimmäinen näyte. Kappaleen kokoonpano on sama kuin livenä, eli laulussa Markus Hirvonen ja rummuissa bändin uusin jäsen, Markus Majaniemi. Alase aloitti julkaisemalla digitaalisia singlejä sitä mukaa kun niitä syntyi ja nyt bändi palaa ainakin toistaiseksi tähän työskentelytapaan ja julkaisumalliin albumin jälkeen.  

Kappale julkaistaan Vesa Rannan Kaira Filmsin toteuttaman musiikkivideon kera. Videota on kuvattu ympäri Pohjois-Suomea Pudasjärveä ja Kainuuta myöten. Video on näyttävä ja tarinallinen – mukana on hieman myös scifi-henkisiä elementtejä.

Kitaristi Janne Lunnas kuvailee kappaletta: “Jäljet-kappale sai alkunsa jo viime kesänä ja se oli pitkään pöytälaatikossa, kunnes helmikuussa aloimme jamittelemaan sitä treeniksellä. Ennen Alase-kappaleet on syntyneet alusta loppuun täysin etänä, jokainen vuorollaan osuutensa tarjoten. Tosin lopullinen versio kappaleesta äänitettiin nytkin tuohon tapaan. Jäljet on hyvää esimakua entistä progressiivisemmasta ja riffittelevämmästä uudesta Alasesta. Nautin kun pääsen louhimaan kitaralla oikein kunnolla, mutta en missään nimessä halua poistaa kauniimpia ja tunnelmallisia osuuksia sekä ambient-elementtejä soundistamme.”  

Bändillä on työn alla useita uusia kappaleita ja niitä on tarkoitus julkaista myöhemmin syksyllä ja toivottavasti niitä päästään soittamaan myös pian keikoille!