OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Jamppa Lamminpää

Hiidenhauta julkaisi toisen singlen & musiikkivideon tulevalta kolmannelta albumiltaan!

Folk-vaikutteista black metallia soittava Hiidenhauta julkaisee kolmannen studioalbuminsa 18.9.2020 Inverse Recordsin kautta. Bändi julkaisi tänään toisen singlen ja musiikkivideon kappaleesta Leväkkö.

Laulaja-sanoittaja Tuomas kertoo:  

“Leväkkö on monestakin syystä hieman erilainen Hiidenhauta-biisi; ensinäkin sen sanoitus sisältää vanhan ”Kalanpää minun, minun pää pirun…” -loitsun, joka jäi tiukasti mieleen lapsena nähdystä ”Ei vanhene koskaan” -ohjelman Bodominjärven murhia käsittelevästä jaksosta. Niitä sanoja olen vuosia halunnut käyttää jossain kappaleessa, ja nyt siihen aukesi täydellinen tilaisuus. Kappale itsessään edustaa hieman poikkeavaa linjaa meidän tuotannossamme, ja tuo sen myötä kaipaamaamme monipuolisuutta levylle. Biisin sävelsi basisti Henri levyn viimeisenä sävellyksenä. Kappaleesta huokuu kaiken ahdistavuuden ohella myös tietynlainen vapautuneisuus, ja se johtuu ennen kaikkea siitä, että tämän piti alun perin olla levyn piiloraita. Eli se sävellettiin täysin ylimääräiseksi, muusta levystä irralliseksi kappaleeksi. Biisin valmistuttua oli selvää, ettei sitä voi piiloraidaksi laittaa, joten sen jälkeen se päätyi ajatuksena päätösraidaksi, muttei sekään täysin oikea paikka sille ollut. Sitten vielä kaiken lisäksi mietittiin, että jos kappaleeseen kuvaisi metsäisen ja yksinkertaisen videon ilman erikoisuuksia. Vain hypnoottista luontoa ja pitkiä ottoja. Lopulta videomateriaali kuvattiin minun ja Henrin metsäreissulla Satakunnan Raakkuunjärvellä, jonka pohjalta Henri sen sitten parsi valmiiksi videoksi, alan ammattilainen kun on.”